Etusivu/Opetus ja kasvatus/Perusopetus/Koulut/Saunakallion koulu/Opetus Saunakalliossa
Opetus Saunakalliossa
Saunakallion koulun päivärytmi
1. oppitunti klo 8.00-8.45
2. oppitunti klo 9.00-9.45
3. ja 4. oppitunti klo 10.10-12.00 (sisältää ruokailun)
5. oppitunti klo 12.15-13.00
6. oppitunti klo 13.15-14.00
7. oppitunti klo 14.15-15.00
Lukuvuoden painotukset
Hyvinvointi- ja perustaitojen vahvistaminen on koko lukuvuoden kantava teema. Tämä tarkoittaa sitä, että opetuksessa keskitytään erityisesti lukemisen, kirjoittamisen ja matematiikan perusosaamisen vahvistamiseen sekä hyvinvointitaitojen rakentamiseen.
Yhteisöllisyys ja hyvinvointi. Jokainen oppilas on osana rakentamassa turvallista kouluarkea niin itselleen kuin muille.
Yhteisöllisyys ja toimintakulttuuri Saunakallion koulussa
Saunakallion koulun toiminnan perustana on vahvuuspedagogiikka, hyvän huomaaminen ja kannustaminen. Tästä ajattelusta rakentuvat koulun arvot ja opettajien ”opetuskieli”. Tavoitteena on hyvinvoiva yksilö ja yhteisö, jossa jokaisella on mahdollisuus kokea onnistumisia oppijana suhteessa omiin tavoitteisiinsa.
Saunakallion koulussa oppilaan osallisuudella on väliä! Opilaan osallisuutta rakennetaan ja vahvistetaan arjessa monin tavoin.
Käytänteitä ja toimintaohjeita
Päiväkodin piha-alue on varhaiskasvatuksen käytössä jokaisena arkipäivänä klo 6–17.30.
Koulun ovet lukossa päivisin. Opettajat hakevat koulun alkaessa oppilaat pihalta ja välitunneilta.
Koulupäivän päätyttyä on suositeltavaa, että oppilaat siirtyvät suorinta/turvallisinta reittiä iltapäiväkerhoon tai kotiin.
Konfliktit selvitetään Järvenpään kaupungin kiusaamiseen puuttumisen mallia noudattaen restoratiivisessa hengessä. Saunakallion koulussa oppilaiden osallisuus on tärkeässä roolissa. Varsinainen konfliktien selvittelyn työkalu on restoratiivinen sovittelu, johon henkilökunta on saanut koulutuksen.
Ei-toivottuun käytökseen puututaan aina. Ensisijainen puuttumisen tapa on oppilaan kanssa keskustelu joko restoratiivisen mallin mukaan tai tarvittaessa kasvatuskeskustelun keinoin. Asiaton kielen käyttö on aina ei-toivottua käyttäytymistä ja asiattomuuksista tiedotetaan koteja ja pyritään ratkaisemaan kohtuuttoman ruma puhe yhteistyössä kotien kanssa.