Opiskelu peruskoulussa

Peruskoululainen oppii elämässä tarvittavia perustietoja ja -taitoja yhdessä työskennellen ja kasvaen, itsetuntoa tukien. Perusopetuksessa korostetaan lapsen yksilöllisyyttä ja samalla kasvua yhteisöllisyyteen sekä vastuuseen itsestä ja muista. Järvenpääläinen koululainen on tasapainoinen, vastuullinen, osaava, taitava sekä omaa ja muiden kulttuuria arvostava.

Järvenpään perusopetuksen arvot

Yhteisötyötaidot (sosiaaliset taidot, yhteisöllisyys, erilaisuuden ymmärtäminen ja arvostaminen, toisten huomioiminen, turvallisuus ja kiusaamiseen puuttuminen, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo)

Hyvinvointitaidot (liikunta, uni ja lepo, ravinto, elämänhallinta)

Vastuu itsestä ja muista (vastuu omasta toiminnasta, oppimisesta, yhteisistä asioista, hyvä käytöstavat, ahkeruus ja työn arvostus, pitkäjänteisyys ja yrittäminen, kestävä elämäntapa)

Oppimisen ilo (myönteinen ilmapiiri, positiivinen palaute, helposti lähestyttävä aikuinen, monipuoliset työtavat, osallistuminen)

Koulussa tuetaan oppilaiden osallisuutta

Oppilas on aktiivinen toimija. Hän suunnittelee, toteuttaa ja arvioi oppimistaan. Itsearvioinnin ohella koulussa kehitetään vertaisarvioinnin taitoja. Oppilaat osallistuvat koulun toimintakulttuurin kehittämiseen ja harjoittelevat demokraattista toimintaa. Tavoitteena on aktiivinen, vahvuutensa tunteva yhteiskunnan jäsen.

Peruskoulussa

  • opiskellaan myös luokan ja koulun ulkopuolella
  • käytetään monipuolisia työtapoja ja menetelmiä
  • hyödynnetään tietokoneita, tabletteja ja omia laitteita
  • hyödynnetään erilaisia yhteistyökumppaneita
  • ryhmäydytään yli luokkarajojen
  • käytetään toiminnallisia työtapoja kuten pelejä, leikkejä, draamaa, väittelyitä ja monenlaista liikkumista
  • suunnitellaan ja toteutetaan tutkimuksia ja projekteja
  • voidaan opiskella useampia oppiaineita yhdessä ilmiöpohjaisesti monialaisten aihekokonaisuuksien avulla

Perusopetuksen järjestyssäännöt

Järjestyssääntöjen tarkoitus on edistää koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Koulun toiminta perustuu lakeihin ja asetuksiin. Kaikki kouluyhteisön jäsenet noudattavat koulun järjestyssääntöjä, lakeja ja asetuksia sekä hyviä tapoja, vaikkei niitä ole kirjattu koulun järjestyssääntöihin. Koulun järjestyssäännöt ovat voimassa kaikessa koulunkäyntiin liittyvässä toiminnassa, myös retkellä ja leirikoulussa.

Järjestyssäännöt eri kielillä

Tahdotko jakaa jutun? Se käy kätevästi tästä!