A

Vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaiset kuljetuspalvelut 1.7.2018 alkaen

29.06.2018

Tiedote vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalveluja käyttäville kuljetuspalvelut 1.7.2018 alkaen.

Liikennepalvelulaki muuttuu 1.7.2018 alkaen. Uusi laki poistaa henkilöliikenteestä hinnoittelun, asemapaikan ja lupien määrän sääntelyn. Käytännössä tämä tarkoittaa taksiliikenteen vapautumista kilpailulle. Lainsäädännön muutoksesta huolimatta vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetuspalvelujen jatkuminen turvataan Keski-Uudellamaalla.

Pääasiassa suositellaan, että taksi tilataan Lähitaksin välityskeskuksesta, suoraan Lähitaksiin kuuluvalta autoilijalta tai Lähitaksin auton voi ottaa esimerkiksi taksiasemalta. Taksikortit toimivat entiseen tapaan Lähitaksin autoissa. Mikäli asiakas tekee matkoja muualla kuin Lähitaksin toiminta-alueella, hinnoittelu ei saa ylittää kesäkuun 2018 mukaisia taksitaksoja. Hinnoittelu tulee varmistaa auton kuljettajalta ennen matkan alkamista.

Kuljetuspalveluasiakkaan omavastuuosuuksissa ei tapahdu muutoksia 1.7.2018. Erityisin perustein kuljetuspalvelun käyttäjälle on voitu myöntää vakiotaksioikeus. Vakiotaksioikeudessa ei tapahdu muutoksia 1.7.2018.

Kaikille VPL- ja SHL-kuljetuspalveluasiakkaille on lähetetty tarkempi tiedote kotiosoitteeseen. Lisätietoja saa kuljetuspalveluista vastaavalta viranomaiselta.

Takaisin