A

Yhdistysten tilojen vuokrausperiaatteisiin ehdotetaan yhtenäistämistä

30.04.2019

Järvenpään kaupunki haluaa tasapuolistaa periaatteet, joilla se vuokraa tiloja seuroille ja yhdistyksille. Ulosvuokrattavia tiloja on noin neljäkymmentä.


Asiaa on valmisteltu perusteellisella selvitystyöllä. Siitä on myös järjestetty info- ja keskustelutilaisuuksia päättäjille sekä yhdistyksille ja seuroille. Nyt asia etenee päätöksentekoon, ensin hyvinvointilautakuntaan 9. toukokuuta ja sen jälkeen kaupunginhallitukseen.


Vuokrausperiaatteiden uudistamisen tavoitteena on yhtenäistää vuokrat, jotka nyt ovat hyvinkin erisuuruisia, sekä mahdollistaa tilojen vuokraaminen myös niille yhdistyksille ja seuroille, joille ei tähän mennessä ole tiloja riittänyt.


Tällä hetkellä tilanne on se, ettei tiloja riitä kaikille niitä tarvitseville yhdistyksille ja seuroille, vaikka toisaalta moni tila on suuren osan ajasta tyhjillään.


- Uusissa vuokrausperiaatteissa korostetaan tilojen yhteiskäyttöä, joka tukee myös yhdistysten välistä yhteistyötä, vapaa-aika- ja osaamispalvelujen johtaja Jari Lausvaara sanoo.


Jos päätös tehdään lautakunnassa ja kaupunginhallituksessa ehdotuksen mukaisesti, käydään syksyn aikana neuvottelut vuokralaisten kanssa. Toistaiseksi voimassa olevat vuokrasopimukset päätetään niin, että ne päättyvät syksyllä 2020. Jatkossa kaikkien vuokrasopimusten on tarkoitus olla määräaikaisia, kuuden vuoden mittaisia. Määräaikaisten vuokrasopimusten suunnitellaan tulevan kaikkien yhdistysten ja seurojen haettaviksi keväällä 2020. Kaikkiin hakijoihin sovelletaan samoja valintakriteereitä. Toiminnan tulee esimerkiksi olla kaikille avointa ja täydentää kaupungin omaa toimintaa.


- Uudistuksella ei haeta kaupungille lisätuottoja, vaan nimenomaan toiminnan tasapuolisuutta ja läpinäkyvyyttä, Lausvaara korostaa.


Voimassa olevat määräaikaiset vuokrasopimukset, joita on esimerkiksi Vanhankylänniemessä, jatkuvat sopimuskauden päättymiseen asti. Määräaikaistenkin vuokralaisten kanssa on kuitenkin tarkoitus neuvotella tilojen käytön pelisäännöistä.

Takaisin