A

Varhaiskasvatuksen siirtyminen normaalitoimintaan

07.05.2020

Suomen hallituksen päätöksen mukaisesti varhaiskasvatuksessa palataan normaalitoimintaan 14.5.2020 hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat laatineet ohjeet järjestelyihin, joita noudattaen varhaiskasvatukseen voidaan palata.

Varhaiskasvatukseen ei saa tulla sairaana
Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Lapsen tai aikuisen ei pidä tulla varhaiskasvatukseen, jos hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja vältettävä
Varhaiskasvatuksessa vältetään turhia kontakteja, mutta lapsi saa kuitenkin tarvitsemansa aikuisen läheisyyden, turvan ja vuorovaikutuksen mahdollisimman samalla tavalla kuin ennenkin. Lasten tuonti- ja hakutilanteet toteutetaan normaalisti kuitenkin niin, että vanhempien tarpeetonta oleskelua päiväkodin tiloissa vältetään. Isoja kokoontumisia, kuten kevätjuhlia, ei järjestetä.

Hyvä käsihygienia estää tartuntoja
Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja. Huoltajat huolehtivat, että lapset ja aikuiset pesevät kätensä aina tullessaan varhaiskasvatukseen sekä ennen kotiinlähtöä.

Alkuperäinen THL:n ja OKM:n ohje löytyy täältä: https://valtioneuvosto.fi/documents/10616/22150002/THL+OKM+ohje+kouluihin+04052020.pdf.

Varhaiskasvatustarpeen ilmoittaminen ja maksut
Lapsen varhaiskasvatustarpeen ilmoittaminen täsmällisesti on erityisen tärkeää, jotta voimme taata poikkeuksellisissa olosuhteissa riittävät kasvattaja- ja tilaresurssit. Varhaiskasvatusta järjestetään vain niille perheille, jotka ovat varanneet lapsellensa hoitoa eAsioinnin kautta.

Toukokuussa kunnallisen varhaiskasvatuksen asiakasmaksut peritään vain niiltä päiviltä, jolloin lapsi on ollut läsnä varhaiskasvatuksessa ja poissaolosta on ilmoitettu etukäteen.

Järvenpään varhaiskasvatus esittää perheille kiitokset vastuullisesta toiminnasta ja hyvästä yhteistyöstä.

Varhaiskasvatuspalvelut/
Järvenpään kaupunki
5.5.2020

 

 

 

 

Takaisin