A

Vanhankylänniemen kartanoon kahvila kesäksi

19.03.2019

Järvenpään kaupunginhallitus hyväksyi eilisessä kokouksessaan ehdotuksen perustaa Vanhankylänniemeen ammatillinen työpajakahvila kaupungin omana toimintana.

- Kaupunginhallitus pitää ensiarvoisen tärkeänä, että Vanhankylänniemen kartanon toiminta turvataan jo tulevaksi kesäksi. Ammatillinen työpajakahvila on tiukkaa aikataulua ajatellen paras vaihtoehto, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu toteaa.

Kartanossa on toteutettu tähän asti yrittäjävetoista mallia ja myös tämän mallin jatkamisen mahdollisuuksia on selvitetty. Yrittäjävetoisen vaihtoehdon uudenlaisten mahdollisuuksien selvittämistä jatketaan ammatillisen työpajakahvilan toimintakaudella, joka on näillä näkymin 2019-2020.

Ammatillisessa työpajakahvilassa päästään tuottamaan paitsi ammattimaisia majoitus- ja ravitsemispalveluita, myös osaamisen kehittämiseen ja työllistymisen edistämiseen liittyvää palvelua kaupunkilaisille. Toiminnassa hyödynnetään lounaskahvio Cooperin Kulman ammatillisen työpajatoiminnan valmiita toimintamalleja. Vanhankylänniemessä jo sijaitseva rakentavien alojen Liito- työpajan toiminta on mahdollista integroida yhteen kahvila- ja majoitustoiminnan kanssa.

Työpajakahvila tarjoaa mahdollisuuden ravintola- ja cateringalan tutkinnonosien suorittamiseen.  Työpajakahvilan toimintaa ohjaavat ruokapalvelu- ja ohjaustyön ammattilaiset.

Ammattipaja pyörittää kahvila-ravintolatoiminnan lisäksi mökkien vuokrausta ja palvelee taide- ja pop up -tilan käyttäjiä. Caravan -alueen toiminta ja sen mukaan liittäminen arvioidaan myöhemmin erikseen.

Takaisin