A

Vanhankylän Kartanon yrittäjän kanssa sovittu vuokrasopimuksen purkamisesta

27.09.2018

Luovat Palvelut Oy on sopinut Järvenpään kaupungin kanssa Vanhankylän Kartanon vuokrasopimuksen purkamisesta. Taustalla on kolmen ja puolen vuoden kannattamaton liiketoiminta.

Luovat Palvelut on Suomessa yli 30 vuotta toiminut yritystapahtumien järjestäjä, joka on toiminut Vanhankylän Kartanon yrittäjänä viime vuodet.

Yritys on ylläpitänyt Vanhankylänniemen alueella kahvila-ravintolaa ja leirintäaluetta, tarjonnut juhla- ja kokoustiloja sekä järjestänyt monipuolista tapahtumatoimintaa.

- Tämä on erittäin harmillista, mutta olemme tietoisia liiketoiminnan kannattamattomuudesta. Sopimuksen purkamisesta on keskusteltu yhteisymmärryksessä. Lähdemme nyt suunnittelemaan Vanhankylänniemen ja Kartanon uudenlaista konseptointia, Järvenpään elinvoimajohtaja Marko Kauppinen kertoo.

Toiminta ajetaan alas vaiheittain. Kahvila-ravintola sulkee ovensa lokakuun lopussa, jolloin myös juhlatilojen vuokraaminen lopetetaan.

- Meillä oli tavoitteena nostaa Vanhankylän Kartanon profiilia ja tehdä siitä kaupunkilaisten olohuone. Toimintaa ei ponnisteluista huolimatta saatu kannattavaksi, minkä takia jouduimme tekemään tämän vaikean ja raskaan päätöksen, yrittäjä Lauri Ollari toteaa.

Vanhankylänniemen leirintäalueella on tehty noin 60 karavaanarin kanssa sopimus kausipaikasta huhtikuun loppuun saakka. Lisäksi SF-Caravan Helsinki pitää alueella 50-vuotisjuhlan toukokuussa. Marko Kauppinen painottaa, että näiden sovittujen asioiden hoitaminen turvataan tavalla tai toisella.

Järvenpään kaupunki kehittää Vanhankylänniemeä voimakkaasti lähivuosina. Kehittämisen kokonaissuunnitelma on kohta valmistumassa. Alueen pitkän aikavälin suunnitelmia on tehty ja tullaan tekemään yhdessä järvenpääläisten kanssa.

- Kunnostamme nyt Vanhankylänniemen alueella teitä ja polkuja, avaamme maisemia ja lisäämme valaistusta. Alue on kunnostustöistä huolimatta koko ajan ulkoilijoiden ja retkeilijöiden käytössä, koulutusjohtaja Jari Lausvaara muistuttaa.

Lisätietoja:

• Elinvoimajohtaja Marko Kauppinen, p. 040 315 3590
• Koulutusjohtaja Jari Lausvaara, p. 040 315 2173
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

• Mestaritoiminta Oy, Kiinteistömestari Jarkko Kankkunen, p. 040 9222 299

Takaisin