A

Uudenlaista vuokra-asumista Wärtsilänkadulle Järvenpäähän

24.10.2019

Wärtsilänkatu_10_kuva_M2

Kuva: M2-Kodit

Järvenpään Wärtsilänkatu 10:een valmistuu ensi vuonna uusia vuokra-asuntoja, joiden harjannostajaisia vietettiin 23.10. Kahden kolmikerroksisen pienkerrostalon kompleksi tuo uudenlaisen asumismallin Järvenpäähän.
Wärtsilänkatu 10:ssä kohtuuhintainen vuokra-asuminen ja tuettu asuminen yhdistyvät uudenlaiseksi kokonaisuudeksi, sillä asunnoista 67 on tavallisia vuokra-asuntoja ja 20 tukiasuntoa. Kaikki asunnot ovat pääsääntöisesti pieniä (29m2–66m2).

Wärtsilänkadun asunnot valmistuvat erinomaisten kulkuyhteyksien päähän: asemalle on noin 900 metriä ja keskustan palveluineen on puolen kilometrin päässä. Vieressä sijaitsee kaksi oppilaitosta, Järvenpään lukio ja ammattikoulu Keuda.

Kysyntä kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille on kasvanut Järvenpäässä merkittävästi.

Wärtsilänkatu 10 on toimintamalliltaan ensimmäinen laatuaan Suomessa ja ratkaisee osin myös asunnottomuuden haastetta. Wärtsilänkadulla vaikuttaa myös kansalaistoiminnan keskus, jonka toimintaan ovat tervetulleita alueen oppilaitokset, järjestöt, naapurit ja vapaehtoiset. Talon kaikki asukkaat ovat vahvasti mukana asumispalveluiden toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa esimerkiksi naapurustotyön keinoin. Naapurustotyö on tavoitettavissa puhelimitse 24/7 ja sähköpostitse.

– Koettu turvallisuus muodostuu useista tekijöistä, joista sosiaalisen turvallisuuden lisäksi korostuvat rakennettuun ympäristöön liittyvät tekijät, sanoo hankkeesta Järvenpään kaupungin puolelta vastannut erityisasiantuntija Mari Karsio.

Säännölliset ympäristökierrokset, lähiympäristön siistiminen ja asukasohjaus vahvistavat asukkaiden osallisuuden tunnetta. Aktiivinen vuorovaikutus asukasyhdistysten, taloyhtiöiden, koulujen ja muiden toimijoiden kanssa lisää turvallisuutta.
Lisäksi kaupunki valmistelee hyvinvoinnin palvelualueella lisäksi hyvinvointisuunnitelmaa vuodelle 2020–2021. Siihen sisältyy tavoitteita ja toimenpiteitä arjen turvallisuuden lisäämiseksi.

Pienkerrostalot rakentaa Y-Säätiö-konsernin omistama M2-Kodit yhteistyössä Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa. Hakuaika Wärtsilänkatu 10:n vuokra-asuntoihin (M2-Kodit) alkaa 4.11.2019 ja asukasvalinnoissa noudatetaan ARA:n kriteerejä. Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n vastaa asumisen tuen palveluista ja kansalaistoiminnan keskuksen toiminnasta.

Lisätietoja:
Mari Karsio, erityisasiantuntija, puh. 040 315 2037, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
Olli Keto-Tokoi, kaupunkikehitysjohtaja, puh. 040 315 2566, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin