A

Turvataan yhdessä lasten koulutie

07.08.2019

Järvenpään koulut alkavat 12.8.2019. Pienet koululaiset ovat jälleen liikenteessä jalan ja pyörin. Autoilijoiden on syytä kiinnittää erityistä huomiota pieniin ja isompiinkin liikkujiin koulureiteillä ja koulujen läheisyydessä.

Turvaisitko sinä koulutien

Klikkaa ja tulosta flyer mukaasi

Harjulan päärakennuksen sulkeminen muuttaa monen koulutien

Harjulan koulun päärakennuksen sulkeminen siirtää koulun 4.–5.-luokkalaiset Järvenpään yhteiskoulun alueelle. Kun Harjulan pääkoulun 1.–3. luokka siirtyvät Vihtakadun yksikköön, liikenne alueella lisääntyy. Koululaisia kulkee tänä syksynä siis reiteillä, joissa heitä ei ole ennen näkynyt.

Koulumatkojen turvallisuushanketta kaupungille toteuttava Sitowise Oy on laatinut Järvenpään Yhteiskoulun, Vihtakadun ja Kartanon koululaisille suositellut koulureitit, jotka on jaettu koteihin jo keväällä. Oppilaat ja opettajat ovat kulkeneet ne yhdessä läpi. Nyt koulujen alettua suositellut reitit jaetaan vielä uudestaan ja ne ovat myös tiedotteen liitteenä. Kalliotien ja Vehkatien ympäristöön on jaettu flyereita. Mannerheimin Lastensuojeluliitto järjestää suojatiepäivystyksiä koulun alkaessa.

Myös koulureittien vaaranpaikkoja on kartoitettu oppilaiden, opettajien ja vanhempien kanssa ja samalla on ideoitu yhdessä toimenpiteitä.

Harjulan koululaisille ja heidän perheilleen järjestetään koko perheen pyöräilytapahtuma lauantaina 14.9.2019 Rantapuistossa. Turvataan lasten koulumatka yhdessä. Ennakoimalla, hidastamalla ja pysähtymällä silloinkin, kun tilanne ei sitä heti vaadi.

Koulumatkat Järvenpään Yhteiskouluun (pdf 490 kt)
Koulumatkat Vihtakadun yksikköön (pdf 475 kt)
Koulumatkat Kartanon koululle (pdf 524 kt)

Reipasta syksyä kaikille Järvenpään koululaisille!

Lisätietoja:
Arja Korhonen, opetusjohtaja, puh. 040 315 2206, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi 

Takaisin