A

Säkenöivä Maria Ylipää tunnelmoi argentiinalaista tangoa Järvenpää-talolla 6. marraskuuta

29.10.2019

Järvenpää-talon syysohjelmiston kohokohtiin kuuluu keskiviikkona 6. marraskuuta klo 19 kuultava Piazzolla! – Tango Nuevo -konsertti, jota tähdittää säkenöivä laulaja-näyttelijä Maria Ylipää. Konsertin ohjelmassa on sielukkaita ja intohimoisia tulkintoja Astor Piazzollan rakastetuimmista sävellyksistä. Maria Ylipään kanssa lavalle nousee taiturimainen yhtye, jonka muodostavat Jaakko Kuusisto (viulu), Niko Kumpuvaara (harmonikka), Marzi Nyman (kitara) sekä Ville Herrala (kontrabasso).

Argentiinalaisen tangon mestari Astor Piazzolla kehitti 1950-luvulla uuden tyylin, joka tunnettiin nimellä tango nuevo, uusi tango. Taidemusiikin yhdistäminen tuliseen tangoon ja jazzin vapaaseen improvisaatioon sai aikaan valtavan myrskyn perinteisen argentiinalaisen tangon piireissä. Sittemmin tästä tangon uudesta suunnasta on tullut maailmanlaajuinen ilmiö.

Konsertissa vierailevat myös Keski-Uudenmaan tanssiopiston tanssijat Viola Brotherus ja Peppi Posio. Heidän esityksessään tangon tunnelma ja nykytanssin liikekieli kietoutuvat yhteen hurmaavalla tavalla. Teos leikittelee molempien maailmojen elementeillä luoden lavalle omanlaisensa kokonaisuuden. Koreografian on tehnyt Helena Toivonen yhdessä tanssijoiden kanssa.

Maria Ylipää tunnetaan lukuisista musiikkiteatteri-, elokuva- ja tv-rooleistaan. Musiikin saralla hän on kotonaan niin jazzyhtyeiden ja big bandien kuin sinfoniaorkestereidenkin solistina. Ensimmäisen soololevynsä Onerva Ylipää julkaisi vuonna 2013. Vuonna 2014 hän debytoi Savonlinnan Oopperajuhlilla Aulis Sallisen Kullervo-oopperassa Sokean laulajan roolissa. Maria Ylipään viimeisin suuri musikaalirooli on ollut Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen menestysmusikaalissa Kristina från Duvemåla, jonka pääroolia hän esitti yhteensä 300 näytöksessä Helsingissä, Göteborgissa ja Tukholmassa vuosina 2012–2015.

Piazzolla! – Tango Nuevo keskiviikkona 6.11.2019 klo 19 Järvenpää-talon Sibelius-salissa
Liput 27,50/22,50/12,50 € Järvenpää-talon lipunmyynnistä, Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi sekä tuntia ennen konserttia ovelta.
OSTA LIPPU >>>

Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliajan).
Konsertin järjestää Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.

Takaisin