A

Resurssiviisaan Järvenpään muotoilu alkaa kaupunkiorganisaatiosta

18.11.2019

Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi Resurssiviisas Järvenpää -tiekartan kokouksessaan 11.11.2019. Nyt edetään tositoimiin, eri näkemyksiä kuunnellen.

– On hienoa nähdä, kuinka strategiset tavoitteet alkavat muuttua todellisuudeksi. Tiekartan toimeenpano aloitetaan kaupunkiorganisaatiosta, jossa kartoitetaan, mitä resurssiviisaus voi ihan joka toimialalla tarkoittaa. Kaupungin palvelualueiden ja tytäryhtiöiden toteuttamissuunnitelmia muotoillaan kevätkaudella 2020 ja toivomme työhön mahdollisimman laajaa osanottoa. Myös yhteistyötä yritysten, yhteisöjen ja kuntalaisten kanssa on jo nyt hyvä vahvistaa, toteaa erikoissuunnittelija Eira Linko.

Resurssiviisas toimintatapa on useimmiten myös taloudellisesti ja sosiaalisesti järkevin toimintatapa. Kunnianhimoiset tavoitteet vaativat kuitenkin aktiivista työtä ja uusia ratkaisuja kestävämpien toimintatapojen kehittämiseksi. Myös kaupungin kasvu lisää tarpeita ja toisaalta mahdollisuuksia kiinnittää huomiota elinympäristömme laatuun ja kestäviin valintoihin.

– Resurssiviisaus vaatii tuekseen uutta ajattelua ja innovaatioita, innostustakin. Suuret kokonaisuudet, kuten kiinteistöjen energiatehokkuus ja päästötavoitteiden seuranta, ovat kokonaisuuden kannalta tärkeitä. Mutta myös arjen tekoja tarvitaan, esimerkiksi juuri nyt Euroopan jätteen vähentämisen viikolla järjestettävä Syyssiivous 2019, jolla huolehditaan jätteet kootusti keräykseen ja pois luonnosta.

Resurssiviisas Järvenpää -tiekartta osoittaa konkreettisia askelmerkkejä resurssiviisauteen. Tiekartta edistää kaupungin ympäristösitoumusten toimeenpanoa sekä kokoaa ja linjaa ympäristöasioiden hallintaa Järvenpäässä. Tiekartta myös tukee resurssiviisaita toimintatapoja kaupunkiorganisaatiossa ja sidosryhmien parissa.

Järvenpään kaupunki on sitoutunut resurssiviisaustavoitteisiin (hiilineutraalius, jätteettömyys ja kestävä kulutus vuoteen 2050 mennessä) sekä pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2035 mennessä.

Tutustu tiekarttaan ja lue lisää kaupungin resurssiviisaustyöstä: www.jarvenpaa.fi/resurssiviisaus
Syyssiivous 2019

Takaisin