A

Poikkeustapahtumien kesä on alkanut!

01.06.2020

Koronakevään jälkeen kokoontumisrajoitukset kevenevät, ja Järvenpäässä kirmataan kesälaitumille. Mitä ja missä tapahtuu, mitä on koronaturvallinen kesähengailu, ja mitä pitäisi ajatella tapahtumista? Uusi tapahtumainfosivu kertoo lisää.

Rantapuisto_kuva Vesa Huhtikangas

Aluehallintoviraston määräys keventää kokoontumisrajoituksen 50 henkilöön ja samalla myös pienten, enintään 500 henkilön tapahtumien järjestäminen on tullut mahdolliseksi erityisjärjestelyin. Järvenpään Rantapuisto tarjoaa myös koronakesänä oivan paikan tapahtumien järjestämiseen ja avoimeen hengailuun. (kuva Vesa Huhtikangas)

Järvenpään hengailupaikoissa voi nauttia tapahtumista palveluiden äärellä

Rantapuisto ja sen ympäristö on avara paikka, jossa on paljon mahdollisuuksia omaehtoiseen liikuntaan ja virkistäytymiseen. Kannattaa hyödyntää myös puistoalueen ravintolapalveluja.

Kävelykatu Janne ja tori ovat kesällä aktiivinen ja keskeinen osaa vireää keskustaa. Sykettä ja sinfoniaa ry koordinoi keskustan tapahtumia ja vastaa siitä, että kaikki voivat turvallisesti nauttia markkinahumusta ja suosituista kirpputoreista.

Vanhankylänniemi on historiallinen ja kultturelli kartanomiljöö, jonka rauhassa voi viettää mukavaa kesäpäivää. Kartanon Kahvila avautuu poikkeusjärjestelyin 15.7.

Poikkeustapahtumatärppejä Järvenpään kesässä

Avoin nuorisotalo nousee perjantaisin klo 16–21 Rantapuistoon kesäkuun alkupuolella, ja 15.6. nuorille on tarjolla ennakkovarauksesta myös SUP-lautakokeilua. Lauantaina 13.6. alkaa JäPS:n futiskausi, ja virtuaalinen juoksutapahtuma Never Stop Run kerää juoksijat yhteen. Torin ja kävelykatu Jannen ulkoilmakirppikset pidetään kesällä keskiviikkoiltaisin ja lauantaisin. Heinäkuun lopussa jokavuotinen Meidän Festivaali levittäytyy taas kerran Tuusulanjärven ympärille.

Järvenpään tapahtumat löytyvät avoimesta tapahtumakalenterista.

– Järvenpään tapahtumien tekijät eivät lannistu, ja näyttää siltä, että "poikkeustapahtumien" kesästä on tulossa vilkas ja mielenkiintoinen, kaupungin uusi tapahtumatuottaja Kristian Schmidt iloitsee.

Kesä herättää kysymyksiä

Kun tutut hengailupaikat kesän myötä täyttyvät kaupunkilaisista ja avautuvat myös pienille tapahtumille, herää tukku kysymyksiä: Mitä voi tehdä ja missä? Missä voi pestä kädet? Voinko järjestää perhepiknikin? Mitä tulee huomioida tapahtumiin osallistuessaan? Miten voi itse järjestää tapahtuman?

– Epävarmuus tässä tilanteessa on luonnollista, mutta yhtä tärkeää kuin on noudattaa rajoituksia, on muistaa nauttia kesästä, kehottaa Kristian Schmidt. – Ja jotta kaikilla olisi kivaa, muistakaa esimerkiksi puistokarkeloinnin jälkeen kerätä omat roskat, hän lisää.

Tutut hygieniaohjeet pätevät myös jatkossa

Olennaista on estää koronavirusta leviämästä. Tutut THL:n ohjeet hygieniasta, turvaväleistä ja kontaktien välttämisestä pätevät myös jatkossa, olipa sitten kyse julkisesta tapahtumasta, kaveriporukan piknikistä tai puistojameista, ohjatusta puistojumpasta tai skeittipuistossa kikkailusta.

Tärkeää on pysyä kärryillä rajoituksista ja ennen kaikkea pitää huoli, ettei lähde liikkeelle oireisena.

Yleisötilaisuuden järjestäjä vastaa tapahtuman turvallisuudesta

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut ohjeen erityisjärjestelyistä, joiden mukaan järjestetty yleisötilaisuus on osallistujilleen turvallinen.

Tapahtumanjärjestäjä huolehtii normaalien lupien lisäksi myös tapahtuman virusturvallisuudesta. Keskeistä tapahtuman järjestämisessä on huolellinen suunnittelu ja varautuminen, läpinäkyvä viestintä, asiakasmäärien rajaaminen sekä hygieniaolosuhteiden luominen turvaetäisyyksillä, riittävällä välineistöllä ja ohjeistuksella.

Myös yleisön on hyvä muistaa haasteellinen tilanne ja pitää mielessä sanonta: "Maltti on valttia!"

Järvenpään kokoontumis- ja tapahtumainfo kootaan yhteen paikkaan

Kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut julkaisee syksyllä tapahtumanjärjestäjän oppaan. Jo nyt kesän alussa on avattu oma tapahtumainfosivu niin tapahtumissa käyville kuin tapahtumia järjestävillekin. Sieltä löytyvät kootusti linkit tapahtumapaikkoihin sekä ohjeet tapahtumiin ja kokoontumiseen liittyen.

Takaisin