A

Pikkujoulukaffet -syksyn antia ja mielenkiintoisia keskusteluja

02.12.2016

Terve,

eilen oli Tyylillä duuniin! -pikkujoulut. Paikalle pääsi kahvittelemaan Tintti Tintin Tarrapointista, Emil Helsinki TPM Oy:stä, Anna Puhakka, Laurea AMK:sta Kaarina sekä Parta asiantuntija. Pari tuntia vierähti Cooperin kulman herkkuja napostellen ja keskustelu oli lähes taukoamatonta. Palveluntuottajat tutustuivat toisiinsa, kertoivat palveluistaan projektia koskien ja hieman ideoitiin uuttakin. Myös hallituksen nks."kokeilukulttuuri" ja tulevat työllisyyteen vaikuttavat linjaukset puhututtivat.

Keskusteluissa pohdittiin myös mistä johtuu passivoituminen pitkittyneen työttömyyden aikana ja kuinka pitää yllä aktiivinen ote esimerkiksi harrastuksiin. Mistä löytää rohkeus osallistua vaikkapa työllistymistä tai hyvinvointia edistäville maksuttomille kursseille ja luennoille kun tuntuu siltä, että on ainoa jolla ei ole työtä?

ryhmäkuva2

Laurean AMK:sta Kaarina Ronkainen kertoi, että maahanmuuttajille suunnattu ryhmävalmennus marraskuussa kääntyikin pitkälti yksilövalmennukseksi, sillä paikalla oli alun jälkeen lopulta vain kaksi osallistujaa. Kaarina totesi, että olivat parinsa Joni Helomaan saaneet aikaan hyvää keskustelua ja tuloksia osallistujien kanssa. Myös koulutukseen liittyvän tehtävän tavoite tuli täytetyksi. Kaarina kuvasi, että olo oli tuntunut onnistuneelta kun toinen osallistujista  oli löytänyt lopulta itsestään vahvuuksia, millä erottua muista työnhakijoista. "Minä olen kyllä mukava persoona", hän oli todennut. Kyseinen henkilö haki asiakaspalvelutehtäviin, jossa mukavuus on varmasti vahvuus.

Kaarina kertoi myös, että motivaatio saada työpaikka oli osallistujilla kova. Kielitaito oli vielä pieni haaste kurssilaisilla mutta selätettävissä omien vahvuuksien löytymisen kautta. Moni maahanmuuttaja saatta unohtaakin, että vaikka suomenkielen taito on heikko niin muusta kielitaidosta voikin olla arvaamaton hyöty työnhakutilanteessa. Suomalaiset työpaikat kansainvälistyvät koko ajan ja markkinat ovat globaaleja. Oma osaamisen ja vahvuuksien kartoittaminen työhakemusta ja haastattelua varten onkin hyvin tärkeää. On tärkeää pohtia miten minä lyön kanssahakijat laudalta? Yksin asian oivaltaminen voi olla joskus hankalaa, ryhmässä toisten kanssa voi saada uusia oivalluksia itsestään erilaisten harjoitusten kautta.

Lopussa Anna Puhakka sai Tyylillä duuniin! -diplomin ja jokaiselle pikkujouluvieraalle annettiin Cooperin kulman mainio joulukakku matkaevääksi. Sovittiin, että palveluntuottajille lähtee loppiaismeili, jossa käydään syksyä läpi sekä uusia suunnitelmia...Nimim.Tyylillä duuniin! -puudeli

 JouluMimi Kuva: Viljami Pelli

 

 

 

 

 

Takaisin