A

Perhetalo Joutsikki tukee perheitä arjen pulmissa

17.01.2019

Varhaisen tuen perheohjaus tukee perheitä varhaisessa vaiheessa arjen pulmissa. Tavoitteena on olla perheiden tukena jo ajoissa pienemmissäkin perheitä askarruttavissa asioissa, vahvistaa perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta ja näin ehkäistä ongelmien kasvamista liian suuriksi. Tässä työssä perheitä tukee vuoden 2019 alussa toimintansa aloittanut perhetalo Joutsikki. Perhetalo on osa Järvenpään kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen palveluja.

– Annamme perheohjausta alle kouluikäisten ja kouluikäisten lasten perheille. Työtä ohjaavat lapsen etu ja perheen tarpeet. Työskentelemme perheiden kotona, varhaiskasvatuksessa, kouluilla sekä yhteistyöverkostojen kanssa erilaisissa ympäristöissä, joissa lapset ja perheet liikkuvat ja asioivat. Varhaisen tuen perheohjaus palvelee perheitä parhaiten silloin, kun perhe voi olla työntekijään itse yhteydessä ja palvelu on saatavilla nopeasti, kertoo varhaisen tuen päällikkö Marja Häyhä.

Verkostoyhteistyötä eri toimijoiden kanssa

Varhaisen tuen perheohjauksessa tehdään verkostoyhteistyötä myös kolmannen sektorin, yhdistysten, yritysten ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän kanssa.

– Muutimme vuoden vaihteessa uusiin tiloihin, osoitteeseen Valtuustonkatu 3, Järvenpää. Ota meihin yhteyttä tai tule käymään yksikössämme Valtuustonkadulla. Voit myös pyytää meidät omaan yhteisöösi kertomaan erilaisista yhteistyömahdollisuuksista.

Miksi perhetalo nimettiin Joutsikiksi? Halusimme huomioida Järvenpään kulttuurihistorian ja tarinallisuuden Joutsikki-musiikkisadun mukaan, jonka musiikin on säveltänyt Jean Sibelius.

Lisätietoja:

  • Alle kouluikäisten lapsiperheiden asiakas/konsultaatiopuhelin, (040) 315 2769
  • Kouluikäisten lapsiperheiden asiakas/konsultaatiopuhelin, (040) 315 2211
  • Varhaisen tuen päällikkö Marja Häyhä puh. (040) 315 2548

Takaisin