A

Perhelä-hanke toden teolla käyntiin – kaupunginvaltuusto hyväksyi sopimuskokonaisuuden

11.11.2019

Järvenpään kaupunginvaltuusto päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan hyväksyä esityksen, jonka mukaan kaupunki myy Perhelän tontin YIT:lle yhdessä laaditun toteuttamissopimuksen mukaisin ehdoin. Valtuuston päätös tarkoittaa, että Perhelä-korttelin kehittäminen etenee seuraavaan vaiheeseen.

Kaupunginvaltuustossa Perhelästä käytettiin kolme puheenvuoroa, joissa kaikissa iloittiin hankkeen saamisesta eteenpäin.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu kiitti kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa kaupungin ja YIT:n yhteissuunnittelua.

– Sisu, sitkeys ja luottamus hyvään lopputulemaan kiteyttävän tämän tuloksellisen tavan tehdä töitä yhdessä.

Järvenpää Plussan Katja Repo muistutti omassa puheenvuorossaan Perhelän suuresta kaupunkikuvallisesta merkityksestä ja kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Pirjo Komulainen (SDP) kiitti tehdystä työstä.

Tavoitteena rakentamisen aloittaminen 2021

Perhelä on Järvenpään keskustan kehittämisen kärkihanke. Perhelä-kortteli on lähtölaukaus koko keskustan kehittämiselle ja elävöittämiselle. Edessä on vuosien työ, jossa tarkastellaan koko keskusta-aluetta yhtenä kokonaisuutena aina Järvenpää-talolta Rantapuistoon asti. Tavoitteena on monipuolisten palveluiden, ihmisten ja elämän vetovoimainen keskittymä, joka houkuttelee kävijöitä pidemmältäkin.

–Tämä on erittäin tärkeä merkkipaalu koko Järvenpään keskustan kehittämiselle. Hanketta on viety eteenpäin eri vaiheissa yli kaksi vuosikymmentä. Keskustan kehittäminen on haastavaa palapeliä, jossa monen eri palan tulee loksahtaa paikalleen juuri oikeaan aikaan, kertoo kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi.

– YIT:n liiketoimintamallin ydin ja kasvumoottorimme on vastuullinen, asiakaslähtöinen kaupunkikehittäminen sekä kyky kehittää vaativia, suunnitteluvastuuta sisältäviä hankkeita. Perhelän yhteissuunnittelu on sujunut hienosti, mistä haluamme kiittää Järvenpään kaupunkia, sanoo yksikönjohtaja Sami Viitanen YIT:ltä.

– YIT:n kanssa töitä on tehty taukoamatta koko kuluneen vuoden ajan ja yhteissuunnittelulla on saavutettu lopputulos, johon me kaupungin puolesta voimme olla äärimmäisen tyytyväisiä, iloitsee Keto-Tokoi.

Alkuvuodesta 2020 käynnistyy korttelin kaavoitus. Tavoiteaikataulu rakentamisen aloittamiselle on vuonna 2021. Perhelä-hanketta seuraavat keskusta-alueen muut kehittämiskohteet.

Lisätietoa antaa:
Martina Jerima, hankekehityspäällikkö, Järvenpään kaupunki, 040 315 2282, martina.jerima@jarvenpaa.fi
Sami Viitanen, yksikönjohtaja, YIT, 0400 873 516, sami.viitanen@yit.fi

Lisätietoa hankkeesta verkkosivuilla:
www.yit.fi/perhela
www.jarvenpaa.fi/perhela

Takaisin