A

Opiston lukuvuosi käynnistyy, pääteemana luonto voimavarojen lähteenä

13.08.2019

Järvenpään Opiston lukuvuoden 2019–2020 teemana on "Luonto – voimavaramme". Ilmoittautuminen on nyt käynnissä.

Ympäristö, luonto, kierrätys, tuunaaminen ja kestävä kehitys näkyvät opiston kursseissa. Kursseilla toteutetaan erilaisia luonnon kimppuja ja kransseja, keskustellaan viherkasvien hoidosta, opetellaan yrttien käyttöä ja kasvatusta sekä suunnitellaan oma puutarha tai piha. Metsään lähdetään sieniretkelle ja syvennytään talviretkeilyn maailmaan sekä opetellaan valmistamaan retkiruokaa.

Suomen luonto on täynnä kiehtovia kiviä ja ne ovat myös kurssin aiheena. Valokuvauskursseilla opetellaan ottamaan parempia kuvia luonnosta ja kuvataan mm. yötaivasta. Ompelukursseilla laitetaan vaatekaappi kuntoon ja huolletaan vaatteita. Kierrätyskorujakin valmistetaan ja opetellaan tuunaamaan uusia tuotteita kierrätysnahkasta.

Luonnonkosmetiikkaa suositaan tänä päivänä entistä enemmän ja opiston kursseilla valmistetaan luonnonkosmetiikkaa kasvoille, ehostukseen ja vartalolle. Kansanperinnettäkin vaalitaan ja opitaan vanhaa perinnetietoa kuun vaikutuksesta mm. terveyteen ja hyvinvointiin sekä kodinhoitoon.

Opiston yleisöluennoillakin luonto-teema on esillä, kun keskustellaan kestävästä kehityksestä ja tutustutaan Suomen kansallispuistoihin. Opiston ohjelmassa on pitkiä, koko lukukauden tai lukuvuoden jatkuvia kursseja, mutta paljon on valittavana myös lyhyitä teemakursseja arki-iltoina tai viikonloppuisin.

Opiston kurssitarjonta löytyy digiesitteestä: http://www.e-julkaisu.fi/vapaa-aika/

Painettua ohjelmaa ei jaeta enää kotitalouksiin, mutta sen voi noutaa mm. Järvenpää-talolta, kirjastosta, kävelykadun Janne-kontilta, uimahallilta, Myllytien toimintakeskuksesta tai Seutulantalolta. Opiston kursseille voi ilmoittautua www.jarvenpaa.fi/jarvenpaanopisto tai asiakaspalveluun Järvenpää-talolla p. 09 2719 2498.

Takaisin