A

Marraskuun hajatelmia -Tyylillä duuniin! Brysselissä

25.11.2016

Heipähei lukija,

tovi kulunut viimeisestä. Tässä välissä on ehtinyt Laurean opiskelijoiden kurssi maahanmuuttajille alkaa, Anna Puhakan Onnellisuus. Nyt -luennot päättyä ja Tyylillä duuniin!-projekti lennähtää Brysseliin..

Eräs mainioista Tyylillä duuniin!-projektin palveluntuottajista esitteli hankkeen EAPN-kansainvälisessä verkostotapahtumassa Brysselissä viime viikolla. Brysselissä järjestetään vuosittain kuulemistapahtuma, johon osallistuu eri maiden verkostoista köyhyyttä kokeneiden delegaatiot. Kaksi päivää koostui erilaisista työpajoista, joissa esiteltiin mm. eri maiden hyviä käytänteitä ja ideoita ruohonjuuritasolta,  liittyen köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisyyn. Tyylillä duuniin! -projekti oli herättänyt huomioita ja kiinnostusta työpajoissa ja pääsi siis maailman kartalle!

EAPN-FIN - Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto on avoin verkosto köyhyyttä ja syrjäytymistä vastaan toimiville järjestöille, ryhmille ja kansalaisille. 

europe 

Uusia ideoita: onnellisuutta yksilövalmennuksessa ja katse partaan 

Anna Puhakan Onnellisuus. Nyt -luennot poikivat idean yksityisestä valmennuksesta, johon työllisyysyksiköstä järjestyi tilat. Palautetta ja kehittämisideoita Anna sai mukavasti 8 hengen ryhmältään:

"Luento oli asiarikas ja jotakuinkin osasin odottaa joiltakin osin luennon tekstin sisältöä. Positiivista oli myös kun kuulijat saivat kertoa siitä mitä tuli mieleen luennosta päivän päätteeksi. Lyhyehkö filmipätkä olisi myös ollut paikallaan luennon välissä." 

"Onnellisuus kurssi oli mielestäni myös oikein kiva. Joitain hyviä ajatuksia jäi jopa hautumaan päähän". "Oli hyvä. Antoi uutta näkökulmaa asioiden käsittelyyn ja omien tuntemusten/ajatusten hyväksymiseen.." 

"☺Tämä kurssi- jakso oli kokonaisuudessaan (siis Sarin vetämät kerrat mukaan luettuna) minulle ihan huippu juttu!Nyt tuntuukin oudolta, kun enää näitä tapaamisia ei ole... Olen kyllä ilolla mukana, jos teille tulee uusia kursseja. Varsinkin näin työttömänä on tosi hienoa, kun saa mahdollisuuden tutustua samanlaisessa elämäntilanteessa oleviin ihmisiin ja voi yhdessä miettiä, miten erilaisiin asioihin voi suhtautua." 

"Sain apua asiaan, jonka sain käsiteltyä ja jonka avulla pystyn paremmin reagoimaan vastaisuudessa samanlaisiin tilanteisiin. Tuli VAU-tunne oivaltamisesta." 

Parta on in!

Jokaiselle miehelle omannäköisen ja tilanteeseen sopivan pukeutumisen lisäksi parta on nyt in!  Yksi uusista palveluntuottajilta saaduista ideoista pyöriikin partateeman ympärillä. Parta voi tuntua pieneltä yksityiskohdalta, mutta sitä se ei suinkaan ole. Parta voi olla siisti, elegantti, tyylikäs, rock, sporttinen tai sitten se voi olla suttuisen, epäsiistin jopa luotaan työntävän näköinen. Partaa voi värjätä, hoitaa ja leikata sekä muotoilla monin eri tavoin.

Tallinnassa on muutamia nimenomaan parran muotoiluun ja käsittelyyn erikoistuneita parturiliikkeitä. Täällä meillä Suomessa ammattimaisen parranhuoltopalvelun saaminen on vielä vaikeaa. Muutamia parturiketjuliikkeitä toki Suomessakin on, joissa saa parturipalvelujen lisäksi huollattaa partansa. Parasta palvelua kuitenkin on toistaiseksi saatavissa alueen oppilaitoksissa. Parran hyväksyminen varsinkin bisnesmaailmassa on tähän asti ollut tapaus- ja alakohtaista. Nykyään suuntaus tässäkin asiassa on hyväksyvämpään suuntaan ja suhtautuminen parrakkuuteen on sallivampaa.

Paljon on myös naisia, jotka näkevät parran lisäävän miehen maskuliinisuutta mutta kyllä sen siinä tapauksessa täytyy pukea siististi kantajaansa! Tyylillä duuniin! -puudeli kuunteli viikset väpättäen innosta partainfoa, sillä aihepiiri oli melkoisen tuntematon, vaikka niitä haivenia löytyy omastakin takaa...Keskustelussa parta-asiantuntijan kanssa päästiin myös lävistyksiin ja tatuointeihin sekä siihen millaisia mielikuvia ne herättävät esimerkiksi työhaastattelussa. Parrat jätettiin muhimaan aiheeksi ensivuodelle...

Nimim. Tyylillä duuniin! -puudeli

dog3 Puudeli tällä kertaa kotiverkkareissa. Kuva: Viljami Pelli

Takaisin