A

Louhelan päiväkodin toimintaa esitetään jatkettavaksi kaupungin toimintana

18.02.2020

Listatiedote 18.2.

Yksityistä varhaiskasvatustoimintaa palvelusetelillä järjestävä Setlementti Louhela ry lopettaa päiväkotitoimintansa 1.8. elokuussa. Järvenpään opetus- ja kasvatuslautakunta päättää 25.2. kokouksessaan, jatkuuko päiväkotitoiminta Louhelan tiloissa kaupungin toimintana ainakin ensi toimintakauden.

Setlementti Louhela ry on irtisanonut sopimuksensa varhaiskasvatuksen järjestämisestä. Yhdistys on tarjonnut kaupungille mahdollisuutta vuokrata päiväkodin tilat ja jatkaa päiväkotitoimintaa kaupungin omana toimintana tulevan toimintakauden ajan. Vuokraus tapahtuisi liikkeenluovutuksella ja varhaiskasvatustoiminta jatkuisi tutulla henkilöstöllä. Esityksen toteutuessa kaupunki vuokraisi kiinteistöstä vain päiväkodin tilat. Siirtymävaiheen aikana selvitettäisiin päiväkotitoiminnan jatkoa toimikauden 2020–2021 jälkeen.

Setlementti Louhelan päiväkodissa on tällä hetkellä kolme ryhmää. Päiväkoti on keskeisellä paikalla aseman lähellä ja siellä on ollut lapsia erityisesti keskustasta, Kinnarista ja Pöytäalhosta. Alueella on alle kouluikäisiä lapsia yhteensä yli 800 ja tasainen kasvu jatkuu ennusteiden mukaan lähivuosina.

Jos Louhelan päiväkoti jatkaa kaupungin toimintana, voidaan esimerkiksi Kinnarin päiväkotiin kuuluvasta erillisestä Ratamosta luopua. Alueen varhaiskasvatustilannetta arvioidaan vuoden kuluttua uudelleen kokonaisuutena ja siinä huomioidaan esimerkiksi tuleva Cooperin vuoropäiväkoti (2021) sekä subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden laajeneminen Järvenpäässä syksyllä 2020.

Opetus- ja kasvatuslautakunnan 25.2. esityslista

Takaisin