A

Kutrit kuntoon miesten päivässä - palvelun tarjoaa Keuda Hius

14.02.2017

Sänki vai parta? Muunmuassa Helsingin sanomissa olevan 19.10.2016 artikkelin pohjalta voi päätellä, että miehen on syytä kiinnittää huomiota partaan tai haiveniin kasvoissaan. "Sänki on valttia, kun nainen etsii miestä lyhytaikaiseen suhteeseen. Jos taas kiikarissa on tuleva aviomies, parrakas mies näyttää naisesta houkuttelevimmalta, kertoo Australialainen tutkimus, josta kertoo Medical News Today".

Parta voi herättää työnantajissakin erilaisia mielipiteitä. Parrakas mies pohtii blogissaan partaa ja työllistymistä (parrakasmies.fi). Kokemuksia parrasta työhaastatteluissa on laidasta laitaan. Joskus haastateltavalta on saatettu kysyä, että onko hän valmis luopumaan parrasta, jos valitaan työhön. Eläintarhassa töissä oleva taas toteaa, että kaikenlaiset karvat ovat eläintarhassa ihan ookoo. Yleistä tuntuu olevan, että kasvokkain tapahtuvassa palveluammatissa on oltava siisti partaa myöten.  Näin on varmasti myös miesten hiusten kanssa. Siinä samalla kun kammataan tukka töihin, kammataan partakin, toteaa parrakas mies blogissaan.

Miesten pävässä Keuda Hiuksessa oli perjantaina 10.2 seitsemän työtä etsivää miestä erilaisissa hius- ja partakäsittelyissä. Valittavana oli 3 erilaista Äijä-pakettia. Paketteihin kuului hiusten leikkuu ja valinnaisena hius/päänahkahoitoja tai parran muotoilua. Palvelusta vastaava opettaja Liisa Hoffren -Suhonen kertoo, että päivä sujui suunnitelmien mukaan tosin useammallekin miehelle olisi aikaa riittänyt. Liisa toivoisi, että suomalaiset miehet pääsisivät eroon suihkugeelillä histen pesusta. -Hiukset, ja etenkään hiuspohja, ei pidä liian pesevästä saippuasta. Saippuapesu näkyy hiuspohjassa kireytenä ja varsinkin jossain vaiheessa "pölinänä", kun normaali kosteustasapaino on järkkynyt ja kuivattaa hiuspohjan ihoa, Hoffren-Suhonen toteaa. Hän myös toivoo, että parrakkaat miehet löytäisivät tiensä partureihin, jossa tehdään erilaisia parranajoja ja siistimisiä. -Esimerkiksi amerikkalainen parranajo on hyvin rentouttava kokemus ja se hoitaa samalla kasvojen ihoa oikein tehtynä, Liisa rohkaisee miehiä.

Keuda_miesten päivä  Keuda  Hius    Sininen mies Star Trekkimäinen fiilis

Yleisin Keuda Hiukseen, jossa parturi-kampaamopalvelut tehdään opiskelijatyönä, tullut ajanvaraus mieheltä koskee hiusten leikkuuta. Joukossa on niitäkin, jotka haluavat raitaa tai väriä hiuksiinsa. Harvoin käy parta-asiakkaita. Miehiä käy jonkin verran vähemmän kuin naisia.

Kolmannen vuoden opiskelija Heidi Huikuri kertoo, että tekee tulevalle mies asiakkaalle ensin analyysin päänahan ja hiusten kunnosta ja valitsee hoidon sen mukaan. Heidi lähti alalle, sillä visuaalinen puoli kiinnostaa ja kampaajille riittää aina töitä. Hänen mielestään Tyylillä duuniin! -projektissa on mahtava olla mukana ja kokemus on tärkeä. -Kampaajien tulee nykyään heittäytyä erilaisiin tapahtumiin ja projekteihin sekä oppia kohtaamaan erilaisia ihmisiä eri tilanteissa, Heidi kertoo. Hän toteaa, että hienoin hetki työssä on kun näkee omien käsiensä jäljen, asiakas on tyytyväinen ja itsekin voi olla iloinen lopputuloksesta.

Jaakko Keinänen Steven Liidersin käsittelyssä

jaakko_keinänen    keinänen Ennen ja jälkeen

Jaakko Keinänen istuu parturi tuolissa Steven Liidersin käsittelyssä. -Ei voi sanoa muuta kuin hyvää, Jaakko toteaa käsittelystä. Keinäselle tehdään hiuspohjan hoito ja hiusten siistiminen. Opiskelija Steven Liiders kertoo, että aikoo kouluttajaksi alalla, siksi hänen tulee aloittaa perusteista. Opiskeluaikanaan hänellä on käynyt enimäkseen miesasiakkaita.  Juuri käsittelystä päässyt asiakas Harri Kovalainen istuu parturin tuolilla tyytyväisenä. Tukka on juuri föönattu. Kovalaisella on reilu puoli vuotta aikaa edellisestä kampaamokäynnistä. Mies on hyvin tyytyväinen lopputulokseen ja kertoo käyneensä kerran aiemminkin parturi-kampaaja opiskelijoiden käsittelyssä Helsingissä. Sekä miehet että opettaja Liisa Hoffren-Suhonen toteavat, että lähteävät tällaiseen prokkikseen mukaan toistekin. Sanotaan, että ei ole koiraa karvoihin katsominen. Miesten kohdalla tilanne voi olla hieman toinen:).

 Nimim.Tyylillä duuniin! -puudeli         mimi_kruunu1

Takaisin