A

Järvenpään vesitornin pinnoitustyö

31.07.2020

Elo-syyskuussa tehtävät puhallus- ja piikkaustyöt aiheuttavat kovaa ääntä

Järvenpään Vesi on kilpailuttanut Järvenpään vesitornin betonisten jalkaosien pinnoituksen. Työt aloitetaan ma 3.8.2020, jolloin vesitornin alue muuttuu työmaa-alueeksi ja siellä kulkeminen on kielletty.

Työn valmistuminen on alustavan aikataulun mukaan lokakuun loppuun mennessä ja pinnoitustyön urakoitsijana toimii Rapten Oy.


Työt aloitetaan telinetöillä, joihin menee aikaa noin 2 - 3 viikkoa. Telinetöiden jälkeen aloitetaan hiekkapuhallustyöt, joiden on arvioitu kestävän runsaan viikon elokuun loppupuolella. Puhallustyöt aiheuttavat erittäin kovaa ääntä, puhallustyötä tehdään kello 7 - 18 välisenä aikana.

Puhallustyön jälkeen aloitetaan mahdollisten betonivaurioiden piikkaus ja korjaus. Piikkaustyö saattaa aiheuttaa myös häiritsevää ääntä. Piikkaustöiden kesto arviolta noin kaksi viikkoa, riippuen piikkaustarpeesta. Pahoittelemme puhalluksen ja piikkauksen aiheuttamaa häiriötä vesitornin lähialueelle.


Puhallus- ja piikkaustöiden jälkeiset työt ovat hiljaisempia, eikä niistä pitäisi aiheutua enää haittaa lähialueen asukkaille.


Järvenpään vesitorni on rakennettu 1965 - 1966 ja nyt tehtävällä betonisten jalkaosien pinnoituksella lisätään betonin sääsuojausta ruiskuttamalla uusi suojapinta betoniin. Uudella pinnoituksella saadaan myös aiemmat paikkausjäljet poistumaan. Pinnoituksessa ei käytetä väriaineita eli väri pysyy luonnollisena betonin sävyisenä.

Pinnoitustyö ei aiheuta vedenjakeluun keskeytyksiä.

Lisätietoja työhön liittyen tarvittaessa:


Pääurakoitsija Rapten Oy:
Mika Salonen, toimitusjohtaja p. 020 743 7222 mika.salonen@rapten.fi
Vesa Carleman, työnjohtaja p. 020 743 7223 vesa.carleman@rapten.fi


Projektipäällikkö Projektinuotit Oy Rakennuttajatoimisto:
Rakennuttamistehtävät Mika Nykänen p. 050 520 1793 mika.nykanen@projektinuotit.fi
Valvoja Harri Jäntti p. 050 543 1688 harri.jantti@projektinuotit.fi


Rakennuttaja / tilaaja Järvenpään Vesi
Ari Kaunisto, toimitusjohtaja p. 040 315 3875 ari.kaunisto@jarvenpaa.fi
Simo Karhunkoski, rakennuttajainsinööri p. 040 315 2844 simo.karhunkoski@jarvenpaa.fi

Pahoittelut työn mahdollisesti aheuttamasta haitasta.

Järvenpään Vesi

Takaisin