A

Järvenpään lukiossa siirrytään etäopiskeluun ma 16.3. alkaen

15.03.2020

Järvenpään lukion opiskelijat etäopiskelevat huomisesta maanantaista lähtien. Ylioppilaskirjoitukset järjestetään paikan päällä lukiolla.

– Lukion sulkeminen on välttämätön varotoimenpide, jonka tarkoitus on ennen kaikkea turvata ylioppilaskirjoitukset. Järvenpään lukio on lisäksi yksi Suomen suurimpia lukioita, johon tulee oppilaita lähes koko Uudeltamaalta, toteaa kaupunginjohtaja Olli Naukkarinen.

Järvenpään lukiossa opiskelee ja työskentelee yli 1 000 ihmistä.

Lukio-opetuksessa on parhaillaan käynnissä tällä hetkellä 4. jakso, joka päättyy 30.3. aikuislukion ja 3.4. 1.–3.-luokkalaisten osalta. Jakson koeviikko osuu aikuislukion kohdalla ajanjaksoon 24.–30.3. ja nuorten kohdalla ajanjaksoon 26.3.–3.4. Etäopetus jatkuu siten ainakin 3.4. saakka. Myös ylioppilaskirjoitukset järjestetään pienemmissä ryhmissä.

Lukiossa opiskeleville toimitetaan ohjeet etäopiskeluun Wilman kautta tämän päivän aikana. Koulujen henkilöstö saa ohjeita sulkemisen aiheuttamista muutoksista sisäisellä tiedotteella vielä tämän päivän aikana.

Varhaiskasvatuksen ja peruskoulun huoltajille on tulossa tänään kysely palvelutarpeesta. Järvenpään päiväkotien ja koulujen tilannetta seurataan ja muutoksista tiedotetaan välittömästi.
Myös muissa kaupungin palveluissa on tapahtunut epidemiatilanteen vuoksi muutoksia. Esimerkiksi Myllytien toimintakeskuksen ryhmätoiminta keskeytetään toistaiseksi sekä riskiryhmien liikuntavuoroja ja ryhmätunteja perutaan.

– Nämä toimenpiteet tehdään, koska palveluiden käyttäjät ovat riskiryhmää. Päivitämme tilannekuvaa loppuviikosta ja teemme sitten päätöksiä niiden lieventämisestä, jos se on mahdollista. Tässä on parempi pelata varman päälle, sanoo kaupunginjohtaja Naukkarinen.

Voit katsoa tarkemmat muutokset muiden palveluiden osalta sivustoltamme: /koronavirus

Järvenpään kaupunki päivittää jatkossa koronaan liittyvän tilannekuvan ja muutokset klo 16 päivittäin.

Lisätietoja:
Olli Naukkarinen
kaupunginjohtaja
puh. 040 315 2230
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Takaisin