A

Järvenpään asemalla voi nyt ladata sähköauton

07.11.2019

Järvenpään asemalla on nyt kolmen viikon ajan voinut ladata sähköautoa maksutta.

Järvenpään kaupunki haluaa olla mukana tukemassa resurssiviisasta liikkumista. Kaupunki on yhteistyössä Keravan Energian kanssa asentanut uudistetulle asemalle sähköautojen latauspisteen, jossa mahtuu lataamaan kahta sähköautoa yhtä aikaa.

– Järvenpäässä ei aiemmin ole ollut julkisia sähköauton latauspisteitä, ja on todella kiinnostavaa nähdä kuinka suuren suosion ensimmäinen latauspiste saavuttaa. Latauspaikoille ollaan asentamassa myös käyttöä rajoittavia liikennemerkkejä, kommentoi liikenneinsinööri Timi Veikkolainen.

Veikkolaisen arvion mukaan Järvenpään alueella olisi arviolta noin kolmisen sataa sähköautoa.

– Kyseessä on keskinopea latausasema, joka on tehokkaampi kuin kotitalouksien latauslaitteet. Sähköauto latautuu joutuisasti kaupungilla asioinnin aikana, kertoo puolestaan Keravan Energian asiakkuusjohtaja Johanna Haverinen.

– Lataus käynnistetään ja lopetetaan tekstiviestillä. Tarkat käyttöohjeet löytyvät latausasemasta. Olemme asentaneet latauspisteitä Keravan lisäksi Sipooseen ja Järvenpää oli seuraava luonteva kohde. Järvenpää naapurikaupunkina on meille vähän kuin omaa aluetta, toteaa Haverinen.

Lisätietoja:
Liikenneinsinööri Timi Veikkolainen, Järvenpään kaupunki, puh. 040 315 2617, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
Asiakkuusjohtaja Johanna Haverinen, Keravan Energia Oy, puh. 040 531 1523, etunimi.sukunimi@keoy.fi

Takaisin