A

Järvenpää-talolta striimataan koronapandemian poikkeusaikana konsertteja suorana

08.04.2020

Järvenpää-talon ovet pysyvät suljettuina koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi ainakin 13.5. saakka, ja kaikki talon tapahtumat on peruttu toukokuun loppuun asti. Sulkuaikana Järvenpään kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tuottaa kuitenkin konsertteja, jotka lähetetään Järvenpää-talon Sibelius-salista suorina verkkolähetyksinä Järvenpään kaupungin YouTube-kanavalla. Konsertit jäävät YouTube-kanavalle myös myöhemmin katsottaviksi tallenteiksi.

Striimaukset alkavat torstaina 9.4. Allegros-kvartetin Arvo Pärt -konsertilla

Järvenpää-talon striimaukset alkavat torstaina 9.4. klo 15 Allegros-jousikvartetin Da Pacem Domine -konsertilla. Konsertin ohjelmisto koostuu maailman esitetyimmän nykysäveltäjän, virolaisen Arvo Pärtin (s. 1935) musiikista, joka johdattaa meditatiivisuudellaan lempeästi kohti pääsiäispyhiä. Allegros-kvartetti esittää teokset Da Pacem Domine, Psalom, Summa sekä Fratres, joista viimeksi mainittu on Pärtin tunnetuimpia sävellyksiä. Konsertin teosesittelyihin voi tutustua täällä.

Allegros-kvartetissa soittavat Miina Järvi (1. viulu), Pia Pelkonen (2. viulu), Teemu Kupiainen (alttoviulu) sekä Lukas Stasevskij (sello). Perustamisvuodestaan 2004 lähtien kvartetti on toiminut aktiivisena konserttijärjestäjänä ja tuonut konsertteihinsa monia teosharvinaisuuksia eri genreistä. Kokoonpano on työllistänyt lukuisia freelancermuusikoita keikkaluontoisesti ja esiintynyt laajasti Suomessa, sekä myös Bangkokissa vuonna 2006 ja Pariisissa vuonna 2010.

Tulevista konserttistriimauksista kerrotaan tapahtumakalenterissa ja sosiaalisen median kanavissa

Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut tiedottaa tulevista konserttistriimauksista Järvenpään tapahtumakalenterisivustolla sekä sosiaalisen median kanavissaan, Tapahtumat Järvenpää -Facebook-sivulla ja @kulttuurijarvenpaa-Instagram-tilillä. Seuraavana striimausvuorossa on sopraano Silja Aallon ja pianisti Tuula Hällströmin konsertti, joka kuullaan suorana verkkolähetyksenä tiistaina 28.4. klo 14. Duon ohjelmistossa on Jean Sibeliuksen, Toivo Kuulan ja Oskar Merikannon lauluja.

Takaisin