A

Järvenpää-seminaari 5.12.: suurin muutos tapahtuu ihmisten itsensä kautta

28.11.2019

Ja Järvenpäässä pidetään huoli, että kaupungissa on siihen tarvittavat työkalut ja rakenteet.

"Me teemme Järvenpään" kuuluu ensi viikolla Järvenpäässä, kun kaupungin työntekijät ja tärkeät yhteistyökumppanit kutsutaan juhlistamaan paitsi itsenäisyyspäivän aattoa, myös uudenlaista työtä. Ensimmäisen niin sanotun Järvenpää-seminaarin pääviesti on, että muutokseen vastataan parhaiten ihmistä ja inhimillistä pääomaa vahvistamalla.

– Tervetuloa inhimillisen pääoman kotiin, meille Järvenpäähän. Me uskomme lujasti siihen, että kun saamme kaikkien voimavarat ja täyden potentiaalin käyttöön, meillä on edessämme ei yksi, vaan kymmeniä kohottavia uratarinoita. Meitä kiinnostaa, miten kunnassa itseohjautuvat ja menestyvät tiimit rakentuvat ja rakennetaan, millaisella aivohuollolla työntekijä selviää arjen haasteistaan ja miten voisimme entistä paremmin, kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Kati Toikka.

Itse- ja yhdessäohjautuvat työyhteisöt muuttavat työtä kaikkialla Suomessa. Järvenpäässä on esihenkilöiden ja itseohjautuvien tiimien työn tueksi luotu esimerkiksi valmentavan johtamisen työkalupakki, josta voi ammentaa menetelmiä eri tilanteisiin.

Tilaisuudessa ääneen pääsevät kaupungin työntekijöiden lisäksi Leijona-tiimin lentoon ohjannut maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sekä professori ja aivotutkija Minna Huotilainen, joka on kirjoittanut aivojen hyvinvoinnista työn näkökulmasta.

– Aivot taitaa olla se kallein pääoma, mitä meillä on. Kyllä niiden hyvinvointiin kannattaa panostaa, toteaa Huotilainen.

Tänä vuonna puhutaan hyvinvoinnista ja voinnista, mutta seminaari saa jatkoa ensi vuonna, jolloin aiheena on digitaalistuva tietotyö.

– Haluamme, että jokainen työntekijä tuntee työssään tuloksellisuutta ja kokee työhyvinvointia, se voi olla valttimme, kun houkuttelemme tänne uusia työntekijöitä kauempaakin ja pidämme lujasti kiinni aiemmista, kertoo henkilöstöjohtaja Merja Soosalu.

Järvenpään kaupunki on alueensa suurin yksittäinen työnantaja, jossa tällä hetkellä – kun sosiaali- ja terveyspalvelut ovat siirtyneet kuuden kunnan yhteiseen Keusoteen – työskentelee noin 1 500 henkilöä. Kaukana perässä tulevat isoimmat yritykset, Valmet, Rocla ja Lidl. Toimenkuvia kaupungilla riittää asiantuntijatyöstä opettajiin ja ylläpidosta vastaaviin. Lähitulevaisuudessa kaupungin toimintoja mietitään siirrettäviksi Perhelän korttelin tornitaloon Järvenpään keskustaan.

Minna-Huotilainen_250 x 250

Professori, aivotutkija Minna Huotilainen

Jukka Jalonen_250 x 250

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen

Kati Toikka_250x250

Henkilöstön kehittämispäälikkö Kati Toikka

Some: #meteemmejärvenpään #aivottyössä #voittajatiimi #jäkeduunit

Lisätietoja:

Kehittämispäällikkö (ihmiset ja kulttuuri) Kati Toikka, Järvenpään kaupunki, puh.  040 315 2134, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Henkilöstöjohtaja Merja Soosalu, Järvenpään kaupunki, puh.  040 315 3150, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

 

Takaisin