A

JYK-hanke käyntiin

19.11.2019

Järvenpään kaupunginhallitus teki maanantain kokouksessaan päätöksen, joka mahdollistaa mittavan JYK-kouluhankkeen käynnistymisen lähitulevaisuudessa. Rakentamaan on tarkoitus päästä elokuussa 2020, jolloin uusi kampus valmistuisi vuoden 2022 loppuun mennessä ja koululaiset pääsisivät aloittamaan opiskelun siellä alkuvuodesta 2023.


- JYKin tontin käyttö alkaa nyt hahmottua. Pidän tärkeänä, että kunnostamme Kansakoulunkadun vanhan rakennuksen nykyaikaiseen koulukäyttöön. On arvokasta, että kaupungissa säilyy kerrostumia ja ajankuvaa myös koulurakennusten kohdalla, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Helinä Perttu sanoo.


JYKin liikuntatilojen selvitystä jatketaan ja asia tuodaan myöhemmin erikseen kaupunginhallitukseen. Opetus- ja kasvatuslautakunta sekä hyvinvointilautakunta ovat esittäneet etenemistä ns. vaihtoehdon yksi mukaisesti, mikä tarkoittaisi uudisrakennukseen rakennettavia kiinteitä liikuntatiloja. Selvitettävänä on myös kaksi muuta vaihtoehtoa, jotka ovat kaupungin omalla rahalla rakennettava pienempi halli tai yksityisellä rahoituksella toteutettava suurempi halli, joka sijoittuisi nykyisen Juholan koulun paikalle.


Lue lisää hankkeesta 14.11. julkaistusta tiedotteesta.

Takaisin