A

Esiinnytkö eduksesi haastattelussa? -ulkoisella olemuksella on puheen lisäksi todella merkitystä

04.11.2016

Tyylillä duuniin -puudeli kuuli tänään taas hyviä uutisia:).  Eräs työllisyysyksikön asiakkaista oli saanut töitä ja peräti joutui valitsemaan kolmen paikan väliltä! Hän on asunut useita vuosia Suomessa ja opiskellut täällä korkeakoulututkinnon. Asiakas oli hakenut vuoden tuloksetta työtä. Juossut haastattelusta haastatteluun. Työllisyysyksikön valmennuksessa hänelle järjestyi työkokeilupaikka, jossa pääsi tutustumaan suomalaiseen työkulttuuriin. Työvalmentaja ohjeisti mm. miten on soveliasta pukeutua Suomessa haastatteluun. Asiakas osallistui myös työllisyysksikön järjestämään rekrytapahtumaan. Siellä hän oli käynyt speed coachingissa eli pika työhaastattelu valmennuksessa. Kun työvalmentaja ihmetteli mitä oikein on tapahtunut, kun asiakas yhtäkkiä sai monta mahdollisuutta, kertoi asiakas speed coachauksen jälkeen ymmärtäneensä miten kannattaa puhua ja mitä ei kannata kertoa esim. arvostella entisiä työnantajia.  

Vältä velttoa kädenpuristusta ja kyyryssä istumista

"Ulkonäöllä on iso merkitys" otsikoi Metro-lehti ( 2.11.2016, s.10). Artikkelissa kerrotaan kuinka muumuassa punk-tyyli, kaljuus ja ylipaino häiritsevät rekrytoinnin ammatilaisia. Nenälävistykset ja yleinen epäsiisteys saavat huutia. Myös ruumiinkielellä ja erilaisella elehtimisellä on merkitystä haastattelutilanteessa. Nämä seikat käyvät artikkelin mukaan ilmi kirjasta Ruumillisuus ja työelämä(Parviainen, Kinnunen ja Kortelainen). Rekrytointimmattilaisten näkemyksiä kartoittavassa kirjassa konsultit kertovat etsivänsä nykyään tietynlaista "hyvää fiilistä" ja "hyvää tyyppiä". Se tarkoittaa pitkälti jonkinlaista itsevarmuutta, ulospäinsuuntautuneisuutta ja urheilullisuutta. Tarvitaan sitä kuuluisaa jämäkkyyttä aina kädenpuristukseen saakka, Metro-lehdessä kerrotaan.

Ammatillinen kyvykkys on myös ulkonäköä ja tyyliä?

Ulkonäkö vaikuttaa ainakin alitajuisesti rekrytointi ammattilaisten näkemykseen siitä millaisia ihmisiä he esittelevät työnantajille eteenpäin. Ruumillisuus ja työelämä -kirjan tutkijat päättelevät aineistonsa perusteella, että urheilullisuutta ja liikuntaharrastuksia arvostetaan rekrytilanteessa. Liikunnallisuus antaa kuvan paremmasta terveydestä, kyvykkyydestä, voimasta jne. Nämä seikat taas yhdistyvät mielikuviin vähemmistä sairaslomista. Kirjassa todetaankin, että yhä useammin ammatillinen kyvykkyys on myös ulkonäköä ja tyyliä. Kuinka istut työhaastattelussa? Katsotko suoraan silmiin ja onko hymy herkässä? Nämä seikat ovat tärkeitä haastattelun onnistumisen kannalta kirjan mukaan mutta näitä ominaisuuksia on myös usein painotettu kaikenlaisen vuorovaikutuksen onnistumiseksi. Pelkästään hymyllä on valtava vaikutus. Jokaisella meistä on varmasti kokemus siitä miten nopeasti hymy keventää tunnelmaa ja luo jonkinlaisen yhteyden täysin tuntemattomaankin ihmiseen vaikkapa kadulla kävellessä.

Allekirjoittaneelta on monesti kysytty miksi ansioluetteloon nykyisin suositellaan valokuvaa ja miksi osa työnantajista sitä suorastaan vaatii. Valitaanko haastateltavat ulkonäön perusteella? Näin mustavalkoisesti rekrytointi tuskin on missään muualla kuin ehkä mallitoimistoissa. Olen usein vastannut oman kokemukseni pohjalta, että valokuva ikäänkuin antaa kasvot hakemuksen sisällölle; paperin takana onkin oikea ihminen ja sisältö jää helpommin mieleen useiden kymmenien hakemusten joukossa. Toki kuva voi myös antaa mielikuvia, jotka voivat osoittautua vääriksikin kun ihmisen tapaa kasvotusten. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kuva CV:ssä on enemmän kuin kiva. Asiantuntijoidenkin mukaan omaa persoonaa voi tuoda ansioluettelossa aiempaa enemmän esille. Yksi tapa on tehdä se hyvällä kuvalla.

Seuraavan kerran haastattelutilanteessa muistamme siis kaikki hyvän ryhdin, napakan kädenpuristuksen ja siistin olemuksen. Tämän lisäksi loihdimme valloittavan hymyn huulillemme:) ja laitamme nenäkorut taskuun. 

P.S Tähän aiheeseen liittyen Tyylillä duuniin -projektin uusin palvelu on 15.11 alkava työttömille maahanmuuttajille suunnattu 5 kerran maksuton johdatus suomalaiseen työelämään. Laurean sosionomi-opiskelijoiden järjestämällä kurssilla pohditaan mm. millainen on suomalainen työpaikka, tutustutaan omiin vahvuuksiin ja  valmistaudutaan työhaastatteluun. Ilmoittautumisohjeet /kalenteri/show.tmpl?id=2476&sivu_id=5800

P.P.S Ne meistä, joilla ei vielä ole liikuntaharrastusta, hankkivat sellaisen heti esimerkiksi Järvenpään opistosta tai ottavat rutiiniksi ulkoiluttaa enemmän koiraa, puolisoa tai kaveria. Liikkuminen lisätään ansioluetteloon ja mainitaan myös haastattelussa. Piste. 

Nimim. Tyylillä duuniin -puudeli

 

 

 

Takaisin