A

Dusty Springfieldin hittejä ja muita 1960-luvun sävelmiä Aili Ikosen ja Jukka Perko Avaran tulkintoina Järvenpää-talolla 30. tammikuuta

24.01.2020

Legendaarista laulaja-lauluntekijä Hectoria ovat aina inspiroineet 1960-luvun amerikkalaiset ja brittiläiset lauluntekijät ja tulkitsijoista erityisesti Dusty Springfield. Poplyriikan suurmies on nyt kynäillyt uusia suomennoksia Springfieldin sekä muun muassa Carole Kingin ja Michel Legrandin tunnetuiksi tekemiin kappaleisiin. Näitä tunnelmapaloja on luvassa Järvenpää-talolla torstaina 30. tammikuuta klo 19, kun jazzlaulaja Aili Ikonen ja saksofonisti Jukka Perkon Avara-yhtye nousevat Sibelius-salin lavalle Dusty Springfield -konsertissaan.

Illan aikana kuullaan Hectorin oivaltavia tekstejä populaarimusiikin suuriin hitteihin sekä myös vähemmän tunnettuihin lauluihin. Ikosen ja Perkon rinnalla kitaristit Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari luovat sointukudelmillaan tulkintoja, jotka ovat sekä nostalgisia että ennen kuulemattomia ja tuoreita.

Dusty Springfield -konsertti tuo yhteen suomalaisen jazzin valovoimaisimmat muusikot. Menestyksekkään soolouransa lisäksi Rajaton-lauluyhtyeestä tuttu Aili Ikonen kuuluu maamme jazzlaulajien ehdottomaan kärkikastiin. Ikonen säveltää ja sanoittaa omalle yhtyeelleen, joka on tähän mennessä julkaissut albumit Laulan (2016) sekä Piirrä minut (2017). Dusty Springfield -projektistaan Ikonen ja Avara-yhtye julkaisivat levytyksen Laulu keskeneräinen keväällä 2019.

Jukka Perkon monivaiheinen ura on kulkenut bebopista Olavi Virta -versioiden kautta virsiin sekä yhteistyöhön Mikko Kuustosen ja Samuli Edelmannin kaltaisten taiteilijoiden kanssa. Avara-yhtyeensä kanssa hän päätyy usein musiikillisiin maisemiin, joihin ei löydä muuten kuin tieltä eksymällä.

Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Dusty Springfield torstaina 30.1.2020 klo 19 Järvenpää-talon Sibelius-salissa
Liput 24,50/19,50/12,50 € Järvenpää-talon lipunmyynnistä, Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi sekä tuntia ennen konserttia ovelta.
OSTA LIPPU >>>

Konsertin kesto noin 1 h 45 min (sis. väliajan).
Konsertin järjestää Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalvelut.

Takaisin