A

Asunnottomien yö näkyy Järvenpäässä lukuisina tapahtumina

10.10.2018

Asunnottomien yö on osa YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää, jota vietetään 17. lokakuuta. Kyseessä on valtakunnallinen kansalaisliike, joka tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon ja omaan kotiin. Asunnottomien yön ympärillä toteutetaan useita paikallisia tapahtumia.

Järvenpäässä asunnottomien yö toteutetaan monien toimijoiden yhteistyönä. Reilun viikon aikana järjestetään muun muassa yhteisiä ruokailuja sekä vaatejakoa.

Viikon päätapahtuma toteutetaan keskiviikkona 17.10. Tällöin syödään yhdessä, tutustutaan asunnottomuuteen ja keskustellaan aiheesta päättäjien ja asunnottomuutta kokeneiden kuntalaisten kesken Vanhalla Paloasemalla klo 15–20.

Samana iltana klo 18-22 voi hakeutua Wärttinään lämpimän vaatetuksen, ruoan ja seuran ympärille. Yön voi viettää Arkissa klo 21 alkaen iltapalaa syöden, leväten, teemaan liittyviä elokuvia katsellen ja keskustellen.

- Tapahtumat ovat kaikille avoimia. Toivotamme jokaisen kiinnostuneen tervetulleeksi matalalla kynnyksellä, rohkaisee Silja Wahlsten, vs. sosiaalisen kuntoutuksen päällikkö.

 

Takaisin