A

Lukudiplomi alakouluille: Lukutiikeri

Diplomit suoritetaan koulussa opettajan ohjauksessa. Oppilas lukee kirjalistalta valitsemansa kirjat, joiden lukemista opettaja voi kontrolloida haluamallaan tavalla. Oppilaat voivat esim. pitää itsellään lukutaulukkoa, johon he merkitsevät lukemansa kirjat. Lukutiikerin taulukko (pdf) sopii tähän avuksi.

Lukutiikerin voi suorittaa joustavasti. Opettaja voi hyväksyä suorituksiksi myös muita kuin listalla olevia kirjoja. Joidenkin oppilaiden kohdalla opettajat ovat hyväksyneet suorituksiksi osia kirjoista, esimerkiksi yhden luvun lukemisen per kirja. Tärkeintä on, että oppilas lukee omalle tasolleen sopivia ja häntä kiinnostavia tekstejä. Opettajan luvalla kirjan voi lukemisen sijaan myös kuunnella. 

Mikäli opettaja ei ehdi seurata lukudiplomin suorittamista, vanhemmat voivat seurata suorituksia. Täytetty taulukko palautetaan opettajalle.

Opettaja voi pyytää oppilaita tekemään luetuista kirjoista tehtäviä, esim. piirtämistä, esittämistä tai esitelmiä. Linkistä löydät esimerkkejä eritasoisista tehtävistä (pdf).

Diplomit voi tilata todistuksen yhteydessä jaettavaksi Järvenpään kaupunginkirjaston lasten- ja nuortenosastolta sähköpostitse osoitteesta kirjasto.lapset (at) jarvenpaa.fi tai soittamalla numeroon (09) 2719 2536. Kirjasto vastaa diplomin kustannuksista.

Lukudiplomit

Lukudiplomilistat alakouluille, PDF-muodossa.

1. - luokkalaiset

2. - luokkalaiset

3. -luokkalaiset

4. -luokkalaiset

5. -luokkalaiset

6. -luokkalaisille