A

Työnantajayhteistyön kehittäminen

Osaamis- ja työllisyyspalvelujen mielestä työllistämiseen liittyviä työnantajapalveluja kehitetään parhaiten yhteistyössä alueen työnantajien kanssa. Keväällä ja kesällä 2019 toteutetun työmarkkinakartoituksen tavoitteena oli selvittää millaisia osaamis- ja palvelutarpeita alueemme työnantajilla on.

Palvelutarpeet olivat kartoituksen perusteella kokoluokasta, toimialasta- ja toimintamallista riippuen keskenään hyvinkin erilaisia. Isommat työnantajat verkostoituvat mielellään ja pienemmät työnantajat puolestaan toivovat enemmän konkreettista tukea - kuten esimerkiksi työllistämiseen liittyvää taloudellista tukea, neuvoja paperibyrokratiassa ja ehdotuksia konkreettisista työntekijöistä. Työntekijöiden osaamiskriteerit puolestaan olivat osalla työnantajista hyvin tarkasti rajatut ja osalla väljemmin. Osa työnantajista tarvitsee valmiita ammattilaisia ja osa kouluttaa itse, kunhan hakijan asenne ja motivaatio on kohdallaan.

Jatkamme yhdessä työnantajien, oppilaitosten, kaupungin eri palvelualueiden ja verkostomme muiden toimijoiden kanssa työnantajien tarvitsemien palvelujen kehittämistä. Tavoitteena on tukea parhaalla mahdollisella tavalla työnantajien ja osaajien kohtaamista!


Jos mieleenne tulee kehitysideoita tai palvelutarpeita, alla yhteystietomme:


Työnantajapalvelut
Vaikuttamo
vaikuttamo@jarvenpaa.fi
puh. 040 315 3151

Kehityshankkeet
Osaamis- ja työllisyyspalvelut 
erityisasiantuntija Marjo Kanninen
etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
puh. 040 315 2496