A

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonnan henkilökunta toimii toistaiseksi etänä. Tänä aika palvelemme Lupapisteessä, puhelimitse, sähköpostitse sekä etäkokouksina (Teams ja Skype).
Katselmusten menettelytavat sovitaan tapauskohtaisesti kohdetta hoitavan rakennustarkastajan kanssa.
Rakennuspiirustustilaukset tehdään Lupapiste Kaupasta. Poikkeustilanne saattaa aiheuttaa viivästystä aineiston toimittamisessa myyntipalveluun.


Rakennusvalvonta on viranomaistoimintaa. Sen tehtävänä on osaltaan varmistaa, että rakennettu ympäristö on terveellinen, turvallinen ja kestävä. Tavoitteena on hyvän, sopusuhtaisen ja kauniin kaupunkikuvan luominen.

Rakennusvalvonnan työssä yhdistyvät rakentamisen, kaupunkikulttuurin ja rakennuslainsäädännön tietotaidot. Rakennusvalvonnan asiakkaita ovat rakennushankkeeseen ryhtyvä rakennuttaja, suunnittelija ja rakentaja, sekä tilojen käyttäjät, naapurit ja kadulla liikkuvat kaupunkilaiset rakennuksen koko elinkaaren ajan.

Järvenpäässä rakentamisen lupia haetaan sähköisesti Lupapiste-palvelun kautta ympäri vuorokauden.

Lupapisteeseen rekisteröityminen vaatii sähköisen tunnistautumisen. Pankkitunnuksilla tunnistaudutaan vain kerran, jonka jälkeen kirjautuminen tapahtuu käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Rakennusvalvonta suosittelee rekisteröitymään Lupapisteeseen.

Rakennusvalvonnan lupapäätökset ovat nähtävänä julkipanolistan muodossa kaupungin virallisella ilmoitustaululla, joka sijaitsee Seutulantalolla osoitteessa Seutulantie 12 sekä kaupungin verkkosivuilla.

Julkipanolista löytyy Lupapisteestä täältä.

 

Rakennusvalvonta

Käyntiosoite:
Seutulantie 12

Postiosoite:
PL 41, 04401 Järvenpää

Puhelin:
Vaihde: (09) 27 191
Seutulantalon palvelupiste:
(09) 2719 2880
Suorat numerot: yhteystiedot

Sähköpostit: etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi

Aukioloajat:
ma–ke 9–15, to 9–16 ja
pe 8–13

pohjapiirros