Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi laajan hyvinvointikertomuksen 2021–2024 ja kaupungin eettiset periaatteet

Järvenpään laaja hyvinvointikertomus vuosilta 2021–2024 hyväksyttiin valtuuston illan kokouksessa. Valtuutetut kiittivät kaupungin viranhaltijoita hyvin tehdystä kattavasta hyvinvointikertomuksesta sekä tavoitteellisesta hyvinvointityöstä kaupunkilaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. 

Valtuutetut totesivat, että hyvinvointityössä olemme oikealla tiellä, minkä viime vuosina noussut hyte-kerroinkin osoittaa. Lisäksi on hyvä asia, että Järvenpäässä lapset ja nuoret harrastavat aktiivisesti, mitä myös Jäke harrastaa -toiminta osaltaan edistää. Tärkeänä pidettiin myös aktiivista yhteistyötä hyvinvointialueen, yhdistysten, järjestöjen ja muiden tahojen kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Toisaalta valtuutetut kantoivat huolta koulukiusaamisen, väkivaltarikollisuuden ja päihteiden käytön lisääntymisestä.

Laaja hyvinvointikertomus tarjoaa kattavan katsauksen järvenpääläisten hyvinvointiin ja sen kehitykseen viime vuosien aikana. Kertomuksessa esitetään myös kahden loppuvuodesta 2024 toteutetun kuntalaiskyselyn keskeiset tulokset: tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysely sekä hyvinvointikysely. Lisäksi mukana ovat keskeiset tulokset Järvenpään oppilaskyselystä ja Keski-Uudenmaan päihdetilannekyselystä.

Laaja hyvinvointikertomus julkaistaan sähköisellä alustalla osoitteessa www.hyvinvointikertomus.fi  sekä toimitetaan Keski-​Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Eettiset periaatteet

Valtuusto hyväksyi keskustelujen jälkeen Järvenpään kaupungin eettiset periaatteet, jotka koskevat niin luottamushenkilöitä kuin kaupungin henkilöstöä. Kokouksessa tehtiin muutosesitys periaatteiden hylkäämisestä, mutta äänestyksen jälkeen kaupunginhallituksen pohjaesitys jäi voimaan äänin 39–7, 4 tyhjää, 1 poissa.

Eettiset periaatteet ohjaavat päätöksentekoa ja kaupungin toimintaa arjessa asiallisen yhteistyön, lahjomattomuuden ja tasapuolisuuden sekä tiedon luottamuksellisuuden ja luotettavuuden kautta. Eettisiä periaatteita käsiteltiin syksyllä 2024 kahdessa valtuustoseminaarissa, yhteistyötoimikunnassa ja kaupungin henkilöstön keskuudessa. Periaatteista pyydettiin lausunto myös nuorisovaltuustolta sekä eläkeläis- ja vammaisneuvostoilta.

Valtuustoaloitteita

Valtuustossa jätettiin neljä uutta valtuustoaloitetta: selvityksen tekeminen Vanhankylänniemen nykytilasta sekä kehittämissuunnitelma alueen tulevaisuudesta, ystävyyskuntatoiminnan laajentaminen Ukrainaan, tivolille sopivan paikan löytäminen Järvenpäästä sekä koirakaveriaitauksen perustaminen. Aloitteet lähetettiin kaupunginhallitukselle valmisteltaviksi. Lisäksi valtuusto totesi vuoden 2024 käsitellyt valtuustoaloitteet loppuun saatetuiksi.

Mannilantien 52 koskeva tarkennettu asemakaavamuutosehdotus palautettiin takaisin valmisteltavaksi.

Kokouksessa hyväksyttiin myös hallintosäännön 15 §:n kohdat koskien valtuuston tekemiä virkavalintoja, vuoden 2025 talousarvion muutokset sekä Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän perussopimuksen päivittäminen.

Keskusvaalikuntaan valittiin puheenjohtajaksi Liisa Majanen sekä varajäseniksi Ari Pellikka, Jukka Virkki ja Teemu Tietäväinen. Kaupunginvaltuustoon valittiin Timo Ijäs varsinaiseksi jäseneksi Peter Hagmanin tilalle.

Lisätietoja:

  • Valtuuston puheenjohtaja Petri Graeffe, puh. 040 547 3388, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi
  • Valtuuston kokouspäätökset ovat luettavissa pöytäkirjan valmistuttua Järvenpään verkkosivuilla Hallinto ja päätöksenteko – Esityslistat, pöytäkirjat ja viranhaltijapäätökset
  • Valtuustotallenteen voi katsoa jälkikäteen youtubesta.     

Tahdotko jakaa jutun? Se käy kätevästi tästä!