A

Yli 70-vuotiaat

Päivitetty 9.9.2020

Yli 70-vuotiaille ei enää erillisiä suosituksia, lähikontakteissa hyvä huomioida kuitenkin riskitekijät

Maan hallitus ei enää anna tiettyyn ikärajaan perustuvaa suositusta fyysisten kontaktien välttämisestä. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa pidättyvää linjaa yksilöllistä harkintaa käyttäen ja riskitekijät huomioiden. Kaikkien on tärkeää noudattaa yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi.

Oman hyvinvoinnin kannalta on kuitenkin hyvä nähdä toisia ihmisiä ja pitää heihin yhteyttä, jotta oma sosiaalinen elämä ei kaventuisi liikaa. Kannustammekin ikäihmisiä lähtemään ulos, olipa kyseessä sitten kävelylenkki tai asiointireissu.

Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita, lisäksi perussairauksia esiintyy ikäihmisillä nuoria enemmän.  

Keusoten ikääntyneiden asiakasohjaus

Keusoten ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus palvelee ikääntyneitä erilaisilla tilanteissa.Ole yhteydessä Keski-Uudenmaan soten asiakasohjaukseen, jos:

  • toivot tietoa kotona asumista tukevista sekä arkea helpottavista palveluista
  • jos jokin asia omassa tai läheisen arjessa tai toimintakyvyssä askarruttaa
  • kotona pärjääminen on vaikeutunut

Huoli-ilmoituksen tekeminen

Kuka tahansa ikääntyneen tilanteesta huolestunut henkilö voi tehdä huoli-ilmoituksen/vanhustensuojeluilmoituksen. Pelkkä huoli riittää ilmoituksen tekemiseen. Läheiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä palvelunumeroon. Huoli-ilmoituksen voi tehdä numerossa 019 226 0443 (ma-to klo 8-15, pe klo 8-13). Katso lisätietoja Keusoten sivuilta.

Kirje yli 70-vuotiaille

Järvenpään lähetti 26.3. kaikille yli 70-vuotiaille kotiin kirjeen, jossa kerrotaan saatavista palveluista arkea helpottamaan sekä tärkeistä palvelunumeroista. Kirjeessä on myös Keusoten toimintaohjeita, miten toimia, jos epäilee itsellään koronatartuntaa.

Kotiin postitetun kirjeen löydät myös täältä: Kirje yli 70-vuotiaille (Järvenpään kaupunki ja Keusote)

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste yli 70-vuotiaiden tukeminen epidemiatilanteissa