A

Yli 70-vuotiaat

Päivitetty 7.5.2020

Pysy erillään lähikontakteista

Valtioneuvoston tavoite on suojata edelleen erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita, lisäksi perussairauksia esiintyy ikäihmisillä nuoria enemmän.

Toimintaohjeena on, että yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa karanteenia vastaavia olosuhteita. Kaupunki jatkaa yli 70-vuotiaiden avustamista eri keinoin.

Kysely yli 70-vuotiaille palvelutarpeen arvioimiseksi

Järvenpään kaupunki on kartoittanut kyselyn avulla koronavirusepidemian aikaista palvelutarvetta yli 70-vuotiaille. Tarkoituksena on varmistaa, että jokainen ikäihminen saa tarvitsemansa avun ja tuen poikkeusolojen aikana. Yli 70-vuotiaille suunnattu Webropol-kysely on sulkeutunut.

Järvenpään kaupungin palveluneuvonta

Tarvittavan avun ja tuen osalta poikkeusolojen aikana voit olla yhteydessä kaupungin palveluneuvontaan, josta saat informaatiota arjen asiointi-avun toimijoista. Palveluneuvonta arkisin klo 9–15 numerossa 040 315 3154.

Keusoten ikääntyneiden asiakasohjaus

Keusoten ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus palvelee ikääntyneitä erilaisilla tilanteissa.Ole yhteydessä Keski-Uudenmaan soten asiakasohjaukseen, jos:

  • toivot tietoa kotona asumista tukevista sekä arkea helpottavista palveluista
  • jos jokin asia omassa tai läheisen arjessa tai toimintakyvyssä askarruttaa
  • kotona pärjääminen on vaikeutunut

Järvenpään alueen seniorineuvonta

Puh. 040 315 3000
ma-pe klo 8–15
Sähköposti: seniorineuvonta.jarvenpaa(at)keusote.fi

Laitathan sähköpostitse ainoastaan yleiset tiedustelut ja yhteydenottopyynnöt, joissa ei ole henkilötunnisteita.

Huoli-ilmoituksen tekeminen

Kuka tahansa ikääntyneen tilanteesta huolestunut henkilö voi tehdä huoli-ilmoituksen/vanhustensuojeluilmoituksen. Pelkkä huoli riittää ilmoituksen tekemiseen. Järvenpään kaupunki vetoaa myös ikäihmisten omaisiin ja läheisiin, että heidän hyvinvointinsa varmistetaan. Omaiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä palvelunumeroon. Kaupungin numero ei palvele sairaustapauksissa, vaan silloin tulee ottaa yhteyttä Keusoten koronahoitonumeroon 019 226 0099.

Kirje yli 70-vuotiaille

Järvenpään kaupunki on lähettänyt 26.3. kaikille yli 70-vuotiaille kotiin kirjeen, jossa kerrotaan saatavista palveluista arkea helpottamaan sekä tärkeistä palvelunumeroista. Kirjeessä on myös Keusoten toimintaohjeita, miten toimia, jos epäilee itsellään koronatartuntaa.

Kotiin postitetun kirjeen löydät myös täältä: Kirje yli 70-vuotiaille (Järvenpään kaupunki ja Keusote)

Palvelunumero yli 70-vuotiaille

Kaupunki on avannut palvelunumeron yli 70-vuotiaille. Palveluaika numerossa 040 315 3154 on arkisin klo 9–15. Järvenpään kaupunki vetoaa myös ikäihmisten omaisiin, että heidän hyvinvointinsa varmistetaan. Myös omaiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä palvelunumeroon. Palveluneuvonta on suljettuna helatorstain jälkeisenä perjantaina 22.5.

Kaupungin numero ei palvele sairaustapauksissa, vaan silloin tulee ottaa yhteyttä Keusoten koronahoitonumeroon 019 226 0099.

Kotiinkuljetuspalvelut

Alla olevassa liitteessä on tietoa järvenpääläisistä kotiinkuljettavista yrityksistä ja kauppakassipalveluista.

Kotiinkuljetuspalvelut Järvenpäässä koronan aikaan

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste yli 70-vuotiaiden tukeminen epidemiatilanteissa