A

Yli 70-vuotiaat

Päivitetty 30.6.2020

Yli 70-vuotiaille ei enää erillisiä suosituksia, lähikontakteissa hyvä huomioida kuitenkin riskitekijät

Maan hallitus ei enää anna tiettyyn ikärajaan perustuvaa suositusta fyysisten kontaktien välttämisestä. Lähikontakteissa on kuitenkin hyvä noudattaa pidättyvää linjaa yksilöllistä harkintaa käyttäen ja riskitekijät huomioiden. Kaikkien on tärkeää noudattaa yleisiä ohjeita tartuntariskin vähentämiseksi.

Oman hyvinvoinnin kannalta on kuitenkin hyvä nähdä toisia ihmisiä ja pitää heihin yhteyttä, jotta oma sosiaalinen elämä ei kaventuisi liikaa. Kannustammekin ikäihmisiä lähtemään ulos, olipa kyseessä sitten kävelylenkki tai asiointireissu.

Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita, lisäksi perussairauksia esiintyy ikäihmisillä nuoria enemmän.  

Ikäihmisille on tukea tarjoalla myös kesäaikaan, katso tästä tiedote.

Järvenpään kaupungin palveluneuvonta

Tarvittavan avun ja tuen osalta voit olla yhteydessä kaupungin palveluneuvontaan, josta saat informaatiota arjen asiointiavun toimijoista. Myös ikäihmisten läheiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä palvelunumeroon. Palveluneuvonta arkisin klo 9–15 numerossa 040 315 3154.

Kaupungin numero ei palvele sairaustapauksissa, vaan silloin tulee ottaa yhteyttä Keusoten koronahoitonumeroon 019 226 0099.

Keusoten ikääntyneiden asiakasohjaus

Keusoten ikäihmisten neuvonta ja asiakasohjaus palvelee ikääntyneitä erilaisilla tilanteissa.Ole yhteydessä Keski-Uudenmaan soten asiakasohjaukseen, jos:

  • toivot tietoa kotona asumista tukevista sekä arkea helpottavista palveluista
  • jos jokin asia omassa tai läheisen arjessa tai toimintakyvyssä askarruttaa
  • kotona pärjääminen on vaikeutunut

Järvenpään alueen seniorineuvonta

Puh. 040 315 3000
ma-pe klo 8–15, Sähköposti: seniorineuvonta.jarvenpaa(at)keusote.fi

Laitathan sähköpostitse ainoastaan yleiset tiedustelut ja yhteydenottopyynnöt, joissa ei ole henkilötunnisteita.

Huoli-ilmoituksen tekeminen

Kuka tahansa ikääntyneen tilanteesta huolestunut henkilö voi tehdä huoli-ilmoituksen/vanhustensuojeluilmoituksen. Pelkkä huoli riittää ilmoituksen tekemiseen. Läheiset voivat tarvittaessa olla yhteydessä palvelunumeroon. Huoli-ilmoituksen voi tehdä numerossa 019 226 0443 (ma-to klo 8-15, pe klo 8-13). Katso lisätietoja Keusoten sivuilta.

Kirje yli 70-vuotiaille

Järvenpään lähetti 26.3. kaikille yli 70-vuotiaille kotiin kirjeen, jossa kerrotaan saatavista palveluista arkea helpottamaan sekä tärkeistä palvelunumeroista. Kirjeessä on myös Keusoten toimintaohjeita, miten toimia, jos epäilee itsellään koronatartuntaa.

Kotiin postitetun kirjeen löydät myös täältä: Kirje yli 70-vuotiaille (Järvenpään kaupunki ja Keusote)

Kotiinkuljetuspalvelut

Alla olevassa liitteessä on tietoa järvenpääläisistä kotiinkuljettavista yrityksistä ja kauppakassipalveluista.

Kotiinkuljetuspalvelut Järvenpäässä koronan aikaan

Tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste yli 70-vuotiaiden tukeminen epidemiatilanteissa