A

Vuorohoito

Järvenpään varhaiskasvatuksessa vuorohoitoa järjestetään päiväkoti Pehtoorissa, osoitteessa Uudenmaantie 1.

Vuorohoito on tarkoitettu lapsille, joilla on säännöllinen vuorohoidon tarve johtuen vanhemman/vanhempien työstä tai opiskelusta. Mikäli vuorohoidon tarve on viikonloppuisin, voidaan päivähoitopaikka tarjota klo 6-18 auki olevasta päiväkodista ja viikonlopun hoito vuoropäiväkoti Pehtoorissa. Vähäinen ja satunnainen vuorohoidon tarve voidaan toteuttaa Pehtoorissa tapahtuvana varahoitona.

Vanhempien vapaa- ja lomapäivinä ei ole oikeutta vuorohoitoon.

Lapsen tulevat hoitoajat tulee ilmoittaa kirjallisesti hoitoa edeltävän viikon maanantaina klo 18.00 mennessä. Lapsella tulee olla keskimäärin kaksi vapaapäivää viikossa.

Myöhästyneet hoitoaikailmoitukset ja äkilliset hoitoaikojen muutokset huomioidaan mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin huomioiden, että päiväkodissa on paikalla riittävä asetuksen mukainen henkilöstömäärä. Ellei hoitovuoroja ole ilmoitettu päiväkotiin ajoissa, emme valitettavasti voi taata lapselle vuorohoitoa.

Ensimmäiset lapset voivat tulla aamuisin hoitoon klo 5.15. Lapset, jotka eivät jää yöhoitoon, tulee hakea pääsääntöisesti klo 22.00 mennessä. Yöhoitoa tarvitsevat lapset tulevat hoitoon klo 20.30 mennessä. Ulko-ovet ovat lukittuina 18-08 välisen ajan, jolloin hoito arkisin tapahtuu Tuuliviireissä. Ryhmien ovissa on ovikellot.

Vuorohoitopäiväkodissa tarjotaan aamupala klo 8.00-8.30 välisenä aikana. Lounas tarjotaan klo 11.00-11.30 välisenä aikana. Välipala tarjotaan klo 14.00-14.30. Päivällinen tarjotaan läsnäoleville lapsille klo 17.15. Iltapala tarjoillaan klo 19.30. Vuorohoidossa pedagogista toimintaa järjestetään aamupäivätoiminnan lisäksi iltapäivisin ja tarvittaessa myös iltaisin ja viikonloppuisin. Esiopetus järjestetään vuorohoidossa samoin periaattein kuin muissakin päiväkodeissa. Toiminta-aika esiopetuksessa on 8.30-12.20.

Vuorohoidon tarpeen päättyessä hoitosuhde päiväkoti Pehtooriin päättyy ja lapsi/lapset siirtyvät toiseen, klo 6-18 avoinna olevaan päiväkotiin.

Lisätietoja antaa päiväkodin johtaja Iiro Koskelainen, p. 040 315 2108.

pic29