A

Viljelypalstan vuokraaminen

ViljelypalstaJärvenpään kaupunki vuokraa keväisin noin aarin kokoisia viljelypalstoja järvenpääläisille. Jokaisesta palstasta lähetetään automaattisesti lasku palstan edellisvuonna vuokranneelle, ja palstan voi lunastaa uudelleen maksamalla laskun. Keväisin vuokrauksen alkamisesta tiedotetaan paikallislehdessä ja verkkosivuillamme.

Palstojen vuokra on 14 €/palsta/kesä, ja ne sijaitsevat:

  • Vanhankylänniemi: Stålhanentien varressa oleva pelto (sijainti kartalla)
  • Väinönkulma: Tammelankadun päässä oleva pelto (sijainti kartalla)
  • Kyrölä: Kyröläntien eteläpuolella, Metsolantien päässä oleva pelto (sijainti kartalla). Kyrölän kaikki palstat vuokrattu.
  • Lepola: palstat eivät ole käytettävissä vielä tällä viljelykaudella

Lisäksi Väinönkulman ja Vanhankylänniemen alueilta on mahdollista vuokrata samaan hintaan palstoja ympärivuotiseen viljelyyn.

Viljelypalsta varataan maksamalla vuokrasumma Seutulantalon palvelupisteeseen (os. Seutulantie 12). Seutulantalon palvelupisteen kassa on avoinna ma–ke klo 9–14.30, to klo 9–17.30 ja pe klo 8–12.30.

Palstoille pääsee viljelemään sen jälkeen, kun ne on muokattu ja merkitty maastoon. Kaupunki äestää ja merkitsee palstat heti kun sääolot sallivat.

Palstoille ei saa rakentaa 0,5 m korkeampia rakennelmia. Rakennelmat on poistettava 15.10. mennessä, lukuunottamatta monivuotisia palstoja.

Viljelypalsta-alueella ja etenkin monivuotisilla palstoilla on huomioitava alueen siisteys ja käyttötarkoitus. Palstoja ei ole tarkoitettu puutarhatyökalujen ja muun ylimääräisen tavaran ympärivuotiseen säilytykseen.