A

Viljelypalstan vuokraaminen

ViljelypalstaJärvenpään kaupunki vuokraa keväisin noin aarin kokoisia viljelypalstoja järvenpääläisille. Viljelykauden 2018 palstat voidaan varata uudelleen kaudelle 2019. Ohjeet palstan varaamiseen postitetaan maaliskuun aikana.

Kaupunki ottaa käyttöön uuden sähköisen järjestelmän kaudelle 2019. Järjestelmän käyttöönoton jälkeen palstoja voi varata vain sähköisesti. 

Keväisin vuokrauksen alkamisesta tiedotetaan paikallislehdessä ja verkkosivuillamme.

Palstojen vuokra on 20 €/palsta/kesä, ja ne sijaitsevat:

  • Vanhankylänniemi: Stålhanentien varressa oleva pelto (sijainti kartalla)
  • Väinönkulma: Tammelankadun päässä oleva pelto (sijainti kartalla)
  • Kyrölä: Kyröläntien eteläpuolella, Metsolantien päässä oleva pelto (sijainti kartalla). Kyrölän kaikki palstat vuokrattu.

Lisäksi Väinönkulman ja Vanhankylänniemen alueilta on mahdollista vuokrata samaan hintaan palstoja ympärivuotiseen viljelyyn.

Palstoille pääsee viljelemään sen jälkeen, kun ne on muokattu ja merkitty maastoon. Kaupunki äestää ja merkitsee palstat heti kun sääolot sallivat.

Palstoille ei saa rakentaa 0,5 m korkeampia rakennelmia. Rakennelmat on poistettava 15.10. mennessä, lukuunottamatta monivuotisia palstoja.

Viljelypalsta-alueella ja etenkin monivuotisilla palstoilla on huomioitava alueen siisteys ja käyttötarkoitus. Palstoja ei ole tarkoitettu puutarhatyökalujen ja muun ylimääräisen tavaran ympärivuotiseen säilytykseen.