A

Vaalien ulkomainonta

Europarlamenttivaalien 2019 ulkomainonnan voi aloittaa viikkoa ennen ennakkoäänestyksen aloittamista eli keskiviikkona 8.5.2019.

Kaupungin omistamat vaalimainostelineet jäävät paikoilleen eduskuntavaalien jälkeen ja telineet poistetaan 3. – 5.6.2019 välisenä aikana. Europarlamenttivaalien taustalevyt on puolueiden poistettava keskiviikkoon 29.5.2019 mennessä.

Järvenpään kaupungin alueella ulkomainontapaikkoja pystytetään seuraavasti:

  • Kävelykatu / torialue / Järnefeltinkatu (torialueella, länsireunalla),
  • Haarajoen koulun kohdalla, Haarajoenkatu,
  • Jampan ostoskeskuksessa Oksapolun varrella Wärtsilänkadun alikulun ja ostoskeskuksen välillä,
  • Helsingintien varrella Lääkärinkujan läheisyydessä,
  • Kyröläntien varrella Horsmatien kulmauksesta hieman Puistotielle päin ja
  • Vanhankyläntien kevyenliikenteenväylän varrella Rasipolun kohdalla.

Ulkovaalimainospaikat kartalla.

Jokainen eduskuntavaaleihin osallistuva puolue/ valitsijayhdistys saa vaalimainontaa varten kustakin vaalimainostelineestä yhden paikan. Jos puolueet ovat vaaliliitossa, on kullekin puolueelle oltava oma paikka mainostelineessä.

Vaalimainospaikat telineissä vasemmalta oikealle määräytyvät sen järjestyksen mukaan, johon puolueet/valitsijayhdistykset on määrätty ehdokaslistojen yhdistelmään. Vaalimainospaikat merkitään mainostelineisiin kunkin puolueen/ valitsijayhdistyksen mukaan. Keskusvaalilautakunnalle varataan ehdokaslistojen yhdistelmää varten 1-2 paikkaa.

Mainosten taustalevyt tulee olla kooltaan 120 cm korkeita ja 80 cm leveitä. Taustalevyt on mainostilaa saaneiden itse hankittava.

Ulkomainonnan yhdyshenkilönä toimii keskusvaalilautakunnan sihteeri.