A

Tunne yhteys

Kevät ja kesä 2020 ovat olleet poikkeuksellista aikaa. Monelle se on ollut hyvä hetki muistella menneitä ja suunnitella tulevaa. Oletko pohtinut uuden kodin hankkimista tai yrityksen toimipaikkaa, kunhan elämä palaa uomilleen? Rohkeasti uudistuva ja kestävästi kasvava Järvenpää toivottaa niin uudet asukkaat, yritykset, ajatukset kuin toimintatavatkin tervetulleiksi. Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Järvenpää on myös loistava päivämatkakohde suomalaisen kulttuurin juurille.

Järvenpää_980x400_2

Ota elämästä kaikki irti, jokaisessa hetkessä. Elävässä ja luonnollisessa taiteen ja kulttuurin Järvenpäässä se on mahdollista.

Jonna Uhrman on 35-vuotias järvenpääläinen kuvittaja ja kahden pojan äiti. Annetaan hänen kertoa Järvenpäästä.

Kauanko olet asunut järvenpäässä?

Olen ihka oikea järvenpääläinen. Lähdin kuitenkin lintukodostani lukion jälkeen Australiaan puoleksi vuodeksi seikkailemaan, jonka jälkeen 19 vuotiaana päädyin Lahteen opiskelemaan. Lahdesta muutin Japaniin vuodeksi. Tämän jälkeen menin Helsinkiin opiskelemaan ja siitä taas Japaniin puoleksi vuodeksi. Helsingissä asuin vuoteen 2015 asti, jolloin saimme mieheni kanssa esikoisemme. Järvenpäähän paluumuutin perheeni kanssa keväällä 2016.

Miksi tykkäätte asua Järvenpäässä?

Järvenpäässä on minun tukiverkkoni. Heti naapurista saa lastenhoitoapua, mikä on ollut pelastus kiireisen arjen pyörityksessä. Järvenpää on pieni suuri kaupunki. Täällä on kaikki tarvittava, mutta Helsinkiin pääsee tarvittaessa puolessa tunnissa. Tuusulanjärven rannoilla on ihania fiilistelypaikkoja. Siellä lataillaan usein akkuja perheen kanssa.

Järvenpää_980x400_3

Elä hetkessä. Keskity olennaiseen.

Mitä tykkäätte touhuta lasten kanssa ja ilman lapsia Järvenpäässä?

Talvella on tultu käytyä paljon sisäliikuntapuistossa pomppimassa ja nyt kevään kynnyksellä ollaan kaivettu fillarit varastosta ja pyöräilty joka paikkaan. 4-vuotias esikoinen on pyöräillyt jo vuoden ja on siinä supertaitava!

Käymme säännöllisesti myös Lemmenlaaksossa, Vanhankylänniemessä, Tervanokassa ja Rantapuistossa. Juhani Ahon ja Rantapuiston leikkipuistot ovat lastemme lemppareita. Vielä tätäkin säännöllisemmin käymme Järvenpään hienossa kirjastossa, jossa on muuten älyttömän upea ja palvelualtis henkilökunta! Jokavuotisiin visiitteihin kuuluvat myös Taidemuseo, Ainola ja Ainolan ihana kahvila.

Hyvää ruokaa, ja vaikka sitä sushia, saa kuuluisasta maailman parhaasta ruokakaupastamme. Muutkin kaupat kyllä erittäin jees. Ravintoloita löytyy myös joka makuun sopivasti.

Järvenpää_980x400_4

Järvenpää on lähellä, Järvenpäässä kaikki on lähellä. Tunne yhteys.

Miten koet Helsingissä työssä käymisen Järvenpäästä?

Ei ole tuottanut minulle minkäänlaisia ongelmia, päinvastoin. On ihanaa hetki hengähtää junassa ennen kotiinpaluuta ja jättää työjutut taakse. Aamulla taas tykkään jo virittäytyä luovaan tilaan ja maalaan usein ipadillä valmistautuen päivän projekteihin.

Suosittelisitko Järvenpäätä muillekin ja miksi?

Todellakin! Työkaverit ovat saaneet kuulla Järvenpään ilosanomaa jo monta vuotta. Tuntuu, että täällä asiat vain paranevat vuosi vuodelta. Helsinkiin pääsee nopeasti töihin, asuntojen hintataso on maltillinen, tilaa riittää ja palvelut ovat hyvät. Täällä on kaikkea ja vieläkin enemmän. Ennen kaikkea Järvenpää tuntuu turvalliselta ja hyvältä kaupungilta kasvattaa lapsia. 5/5.

Elä jokainen nuotti.

Ole tämä hetki.

Tunne yhteys.

Tutustu tarkemmin kaupunkiin: jarvenpaa.fi