A

Tapahtumat, tilat ja kulttuuripalvelut

Päivitetty 7.5.

Kaikki valtion ja kuntien museot, teatterit, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset voivat avata ovensa 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain. Yksityisen ja kolmannen sektorin toimijat sekä uskonnolliset yhteisöt voivat toimia samoin.

Yli 500 hengen yleisötilaisuuksien kieltoa jatketaan 31. heinäkuuta saakka.

Yhdistysten vuokratilat

Yhdistysten vuokraamat ja kaupungin omistamat kokoontumistilat on suljettu 1.6. saakka. Kaupunki tiedotti huhtikuussa vuokramaksujen hyvityksistä sulkuajalta.
7.4.2020: Järvenpään kaupungin vuokratilojen vuokranmaksuun huojennuksia

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut

Kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluissa noudatetaan valtioneuvoston ja Keusoten suosituksia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Järvenpää-talo on suljettu kävijöiltä kaupungin hallintotoimintaa lukuunottamatta. Valikoituja kulttuuritilaisuuksia voi seurata striimin kautta Järvenpään kaupungin Youtube-tilillä. Tiedon uusista striimatuista tapahtumista löydät Tapahtumat Järvenpää -facebook-tililtä.
Järvenpään kaupungin Youtube-tili
Tapahtumat Järvenpää -tili

Järvenpää-talo

Järvenpää-talo pysyy suljettuna 3.8. asti. Kaikki Järvenpää-talon Sibelius-salin tapahtumat on peruttu elokuulle. Lipun tapahtumiin tai tilaisuuksiin ostaneet asiakkaat voivat hakea rahojensa palautusta Lippupisteen ohjeiden mukaisesti. Järvenpää-talon verkkosivuilta sekä Lippupisteen sivuilta löytyy ohje palautuksen hakemisesta.

Kirjasto

Kirjastot purkavat hallituksen linjausten 4.5. mukaisesti koronaviruksesta johtuvia rajoituksia asteittain. Kirjastoissa oleskelu ei ole hallituksen linjauksen mukaisesti sallittua ennen kesäkuun alkua. Sen sijaan lainauspalvelut avataan asteittain. Kirkes-kirjastoissa otetaan tässä vaiheessa käyttöön ainoastaan varausten nouto. Kirjastojen tilojen ja palveluiden mahdollisesta avaamisesta laajemmin 1.6. alkaen tiedotetaan myöhemmin.

Voit lainata etukäteen varattuja aineistoja

Lainaaminen on mahdollista, kun asiakas ensin tekee varauksen verkkokirjastossa (kirkes.finna.fi, kerava.verkkokirjasto.fi), puhelimitse tai sähköpostilla, odottaa noutoilmoituksen saapumista ja vasta sen jälkeen saapuu kirjastoon noutamaan lainansa.

Asiointi itsepalveluna, asiakasmääriä rajataan

Kirjastotiloissa rajataan alueet, joita voi käyttää. Asiointi tapahtuu itsepalveluna. Käytössä ovat varausten noutohylly, lainausautomaatti ja palautusautomaatti. Muut tilat ja palvelut, kuten kopiointi ja asiakastietokoneiden käyttö eivät ole käytössä. Henkilökuntaa on paikalla, mutta poikkeustilan takia kontakteja vältetään, ja esimerkiksi maksuja ei oteta vastaan. Verkkomaksut ovat mahdollisia. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus varmistetaan rajaamalla tarvittaessa asiakasmääriä, asettamalla turvaetäisyyksiä ja ohjeistamalla hygieniasta.

Kirkes-kirjastojen rajattu lainauspalvelu ja palautukset

Järvenpään kirjasto (puh. 09 2719 2536, kirjasto@jarvenpaa.fi)

• 11.5. alkaen vain aulatila ma–to klo 12–18 ja pe klo 9–15 (lehtisali ja kierrätyshylly eivät ole käytössä)
• Pe klo 9–11 suositellaan rauhoitettavan riskiryhmien ja senioreiden asiointiin

Keravan kirjasto (puh. 040 318 2580 ja 040 318 2157, kirjasto@kerava.fi)

• Puhelinpalvelu ma-pe klo 9-12
• 7.–13.5. arkisin klo 9–18
• 14.–31.5. ma-to 8–20, pe 8–19 ja la 10–16. Ajat 8–9 ja 19–20 on varattu riskiryhmille

Mäntsälän kirjasto (puh. 040 314 5376 ja 040 314 5379, kirjasto@mantsala.fi)

• 7.5. alkaen ma–ke klo 13-20, to – pe klo 9-16. Kirjastoon kirjaudutaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla

Tuusulan kirjastot (puh. 040 314 3444 ja 040 314 3441, kirjasto@tuusula.fi)

• 8.5. alkaen arkisin: pääkirjasto klo 9-18, Jokela ja Kellokoski klo 12-18. Kirjastoauton varaukset voi noutaa pääkirjastosta.

Palautukset aukioloaikoina

Kaikkiin Kirkes-kirjastoihin voi palauttaa aineistoa ilmoitettuina aukioloaikoina ja palautusluukkuun, jos kirjastossa sellainen on. Palautuksilla ei ole kiire, sillä eräpäivät sulkuajalta on siirretty kesäkuulle.

Järvenpään kirjasto

Järvenpään museot

Järvenpään taidemuseo on suljettuna 18.3.–31.5.2020. Järvenpään museot avautuvat 1.6. niin, että taidemuseo noudattaa talven aukioloaikoja (ke–su). Aholan aukioloajat vahvistuvat lähempänä kesäkuuta. Suviranta ei ole auki kesällä 2020. Tällä hetkellä Järvenpään taidemuseo järjestää liveopastuksia mm. Instagramissa.

Järvenpään taidemuseo

Instagram: @kulttuurijarvenpaa

Kaupungin henkilöstö pääosin etätöissä

Kaupungin henkilöstö pysyy etätöissä toistaiseksi. Suositusta arvioidaan uudelleen kesän jälkeen.