A

Reseptien uusinta

14.11.2017: Influenssa- ja pneumokokkirokoteresepti -pyynnöt on mahdollista tehdä sähköisesti. Kirjaudu eTerveyspalveluihin ja varaa ROKREC -aika. Rokote on noudettavissa apteekeista seuraavana arkipäivänä

Päätöksen reseptin uusinnasta tekee aina lääkäri. Reseptien uusiminen edellyttää lääkäriltä hoitovastuun ottamista, lääkkeiden yhteensopivuuden tarkistamista sekä riittävää hoidon turvallisuuden ja hoitotavoitteiden seurantaa. 

Lääkärimme uusivat pääsääntöisesti Järvenpään terveyskeskuksessa sairautensa vuoksi hoidossa olevien henkilöiden reseptejä. Jos lääke on määrätty sairaalasta tai yksityislääkäriltä, lääkäri ei voi uusia reseptiä ilman riittäviä tietoja henkilön sairauden seurannasta ja kokonaislääkityksestä. Jotta tämä toteutuu, lääkärille tulee antaa suostumus katsoa lääkitykseen liittyvät tiedot sähköisestä reseptitietokannasta.

Reseptien uusinta on hyvä keskittää hoitavan lääkärin vastaanotolle, vuosikäynnin yhteyteen. Ota mukaan ajantasainen lista käyttämistäsi lääkkeistä vastaanotolle (Lääkelista).

Tee reseptin uusimispyyntö viimeistään kaksi viikkoa ennen lääkkeiden loppumista.

Huomioithan, että akuutissa ei uusita reseptejä.

Sähköisen (eReseptin) uusinta

Sähköisen reseptin uusimista voit pyytää joko terveyskeskuksessa, apteekissa tai sovittuasi sähköisestä asioinnista eTerveyspalvelun kautta. Apteekissa ja eTerveyspalvelun kautta tehty reseptin uusimispyyntö välitetään lääkärille.

Tieto uusitusta eReseptistä tulee tekstiviestinä matkapuhelimeen, jos olet antanut matkapuhelinnumerosi terveyskeskuksen käyttöön ja suostumuksen tekstiviestin lähettämiseen. Suostumus kysytään jokaisella eReseptin uusimiskerralla. Sinulle ilmoitetaan, jos reseptiä ei uusita.

Uusittu eResepti on nähtävissä Omien tietojen katselu -palvelusta, osoitteesta www.kanta.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla. 

 

Apteekkien yhteystiedot (linkki aukeaa uuteen ikkunaan)