A

Perhelän kortteli

mannilantieltä V8

Perhelä-hanke etenee uudenlaisella yhteissuunnittelulla YIT:n kanssa

Järvenpään keskustassa sijaitsevan Perhelä-korttelin toteuttamiseen liittyviä edellytyksiä ratkotaan yhteissuunnitteluvaiheella. Kaupunginhallitus päätti valita tammikuun 21. päivän kokouksessaan hankkeen kumppaniksi YIT Suomi Oy:n.

Helmikuussa aloitettu yhteissuunnittelu on edennyt kevään aikana nopealla aikataululla ja jatkuu kesätauon jälkeen syksyllä. Yhteissuunnitteluvaiheen mukainen tavoite on, että konsepti on valmis vuoden loppupuolella. Alustavien arvioiden mukaan rakentaminen voisi alkaa vuoden 2020 lopulla. Aikataulussa on huomioitu myös mahdollinen asemakaavan muutos.

- Olemme nyt tekemässä tulevaisuuden ratkaisua. Yhteisenä tavoitteenamme on saada Järvenpään ydinkeskustaan korkealaatuista rakentamista. Uuden Perhelän on palveltava kaupunkilaisia ja täällä työskenteleviä sekä asioivia mahdollisimman monipuolisesti, kaupunkikehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi kertoo.

Tiistaina 25.6. järvenpääläiset kutsuttiin kaupungin ja YIT:n yhteiseen infotilaisuuteen, jossa kaupunkilaisille esiteltiin Perhelä-korttelin uusi konsepti. Yksi keskeisimmistä suunnittelua ohjaavista tekijöistä on ollut vetovoimaisen, viihtyisän ja monipuolisen konseptin rakentaminen.

- Suunnitteilla on hybridikortteli, joka yhdistää laadukkaan asumisen, monipuoliset palvelut ja työpaikat. Vaikka rakennuksille tulee korkeutta, hallitsee jalankulkijan mittakaavaa jalustaratkaisu, jossa on mukana vanhan Osuuskaupan funkisnurkan tyyliä. Suunnittelussa on haluttu huomioida ympäristö ja historia, kertoi havainnekuvia esitellyt Aihio Arkkitehtien arkkitehti Timo Meuronen.

Perhelän kortteliin on suunniteltu 20-kerroksinen tornitalo, kaksi matalampaa kerrostaloa, toimistotilaa ja liiketilaa. Asuntoja suunnitelmassa on yhteensä noin 300.

-Kaupunkisuunnittelu etenee helminauhana asemalta järven rannalle. Perhelä tulee olemaan iso muutos, mutta ei viimeinen muutos. Jannen elinvoiman lisäys on aivan keskeistä. Malttia täytyy olla, sillä kehittäminen on pitkäaikaista, kertaa Meuronen.

Kaupunki, joka kasvaa unelmien ympärille -videotutkimus

Kaupunki ja YIT kysyivät Järvenpäähän muuttaneilta syitä hankkia koti Järvenpäästä. Video toteutettiin osana Perhelän yhteissuunnittelua ja keskustan kehittämistä. Katso video tästä!

Lue lisää hankkeesta: www.yit.fi/perhela

asuntojen kattopiha 1