A

Opastukset / Guided tours

Taidemuseon yleisöopastukset järjestetään sunnuntaisin klo 13. Opastusta ei järjestetä, mikäli museolla on joku muu klo 13 alkava tapahtuma. 

Opastuksen varaaminen ryhmälle

Opastuksen voit varata museon aukioloaikoina numerosta 040 315 3881 tai sähköpostitse taidemuseo(at)jarvenpaa.fi. Opastusta tilattaessa voit esittää erityistoiveita opastuksen sisällöstä ja kestosta. Opastuksia järjestetään sekä kokoelmasta että vaihtuvista näyttelyistä. Näyttelyyn mahtuu tutustumaan noin 35 henkilöä kerralla. Tätä suuremmat ryhmät jaetaan kahtia. Jaetuilla ryhmillä on kullakin käytössään oma opas.

Opastusmaksu on 40 € / 35 henkilön ryhmä + pääsymaksut. Yli 35 hengen ryhmiltä 80 €.

Draamaopastukset

Baronesse Raymonde de Laroche - Rakkaudesta ilmailuun
Rakkaudesta ilmailuun -draamaopastuksella tutustutaan maailman ensimmäiseen naislentäjään paronitar Raymonde de Larocheen, joka ei piitannut, mitä muut hänestä ajattelivat, sillä rakkaus lentämistä kohtaan täytti koko hänen sydämensä.

Wendla Ivaska - Rakkaudesta taivaaseen
Rakkaudesta taivaaseen -draamaopastuksella kuljetaan matka yhdessä Suomen ensimmäisen naisteologin matkassa. Millaisena taivas hänelle näyttäytyy?

Hinta: 50 € / ryhmä + pääsymaksut, max 35 osallistujaa. Yli 35 hengen ryhmiltä 100 € + pääsymaksut.

Kesto: 30 min

Saatavilla:
1.3.-30.9.2019

Tervetuloa Tyhyilemään!

Taivaallinen makumatka - opastettu kierros makupalojen kera
Makumatka-opastuksella tutustutaan näyttelyyn oppaan johdolla ja opastuksen lomassa maistellaan teemaan sopivia pieniä makupaloja. Miltä maistuu auringonpaiste, nouseva myrsky tai yöllinen kuu?

Hinta: 50 € / 35 henkilön ryhmä.

Kesto: 1 h

Teemaopastuksia Järvenpään taidemuseon kokoelmasta

Teemaopastuksia on mahdollista järjestää, kun esillä on taidemuseon omaa kokoelmaa.

Taide kantaa - kokoelmaopastus
Opastuksella tutustutaan Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin elämään ja tuotantoon. Taiteilijoiden urien aikana suomalaisuusaate ja kansallinen identiteetti saivat visuaalisen muotonsa kansainvälisten taidevirtausten vanavedessä.

Kansallismaisema - sielunmaisema
Opastuksella ihmetellään, miten kansallisuus ja kansainvälisyys näkyvät Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin tuotannossa. Samalla tarkastellaan maisemaa tunteen ja tunnelman ilmaisijana.

Taiteilijaelämää naisen silmin
Opastuksella pohditaan Venny Soldan-Brofeldtin teosten kautta naistaiteilijoiden asemaa ja elämää 1800- ja 1900-lukujen taitteessa.

Lapsia ja lasten elämää
Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt kuvasivat paljon lapsiaiheita. Opastuksella tarkastellaan lapsikuvauksia taiteessa ja pohditaan millaista oli elää lapsuutta taiteilijayhteisön keskellä.

Kerro satu!
Tämä sadutukseen perustuva opastus on suunnattu 4-9-vuotiaille lapsille. Opastukselle mahtuu maksimissaan 10 lasta. Tätä suuremmat ryhmät jaetaan kahteen erilliseen ryhmään.

Eero, Venny ja me - selkokielinen keskustelukierros
Kierroksella tutustutaan esillä olevaan näyttelyyn tehtävävihkon ja korttien avulla. Kierroksella tulevat tutuksi Järvenpään omat taiteilijat Eero ja Venny perheineen sekä koteineen. Opastus etenee rauhalliseen tahtiin keskustellen. Opastuksen aikana pohditaan yhdessä muun muassa, minkälainen on sinun kotisi, keitä sinun perheeseesi kuuluu? Tai millaisen postikortin piirtäisit suomalaisesta maisemasta? Opastus sopii erityisen hyvin ryhmille, joilla on suomi toisena kielenä. Opastetun kierroksen hinta on 5 € / henkilö. Ryhmä koko maksimissaan 25 henkilöä.


Mahdollisuus järjestää teemaopastuksia voi vaihdella näyttelystä riippuen. Saatavuus kannattaa varmistaa etukäteen.