A

Opastukset

Taidemuseon yleisöopastukset järjestetään sunnuntaisin klo 13. Opastusta ei järjestetä, mikäli museolla on joku muu klo 13 alkava tapahtuma. 

Opastuksen varaaminen ryhmälle

Opastuksen voit varata museon aukioloaikoina numerosta 040 315 3881 tai sähköpostitse taidemuseo(at)jarvenpaa.fi. Opastusta tilattaessa voit esittää erityistoiveita opastuksen sisällöstä ja kestosta. Opastuksia järjestetään sekä kokoelmasta että vaihtuvista näyttelyistä. Näyttelyyn mahtuu tutustumaan noin 35 henkilöä kerralla. Tätä suuremmat ryhmät jaetaan kahtia. Jaetuilla ryhmillä on kullakin käytössään oma opas.

Opastusmaksu on vuonna 2019 40 € / 35 henkilön ryhmä. Yli 35 hengen ryhmiltä veloitamme 80 €.

Draamaopastukset

Takauma –draamaopastus saatavilla 1.10.2018–27.1.2019

Tempaudu Takauma-draamassa 1960-luvun Järvenpäähän ja iättömiin kysymyksiin itsensä kohtaamisesta ja oman taustan vaikutuksista omaan elämään ja valintoihin.

Järvenpään taidemuseon valokuvanäyttely Takauma kertoo kahdeksan ikäihmisen tarinan. Valokuvaaja Kaisu Jouppi kuvasi ikäihmiset heille merkityksellisessä paikassa ja yläkoululaiset haastattelivat henkilöt tuoden näin esille heidän elämäntarinansa.

Takauma-draama on monologi, jossa jokaisen Takauma-näyttelyn päähenkilön kädenjälki sulautetaan yhteen. Tästä syntyy elämänmakuinen kokemusten cocktail syvästä surusta onneen.

Hinta vuonna 2019 50 € / max 35 hengen ryhmä

Varaukset ja tiedustelut: taidemuseo(at)jarvenpaa.fi tai 040 315 3881

Käsikirjoitus, ohjaus ja näytteleminen: Nita Laine

UUTUUS! Vinksahtanut opastus Vinksahtanut

Miltä näyttää museo ja esillä olevat taideteokset, kun valot sammutetaan? Tervetuloa tavanomaisuudesta poikkeavalle museokierrokselle! Osallistujat saavat matkaansa taskulamput, mutta myös oman lampun voi tuoda mukanaan. Kierroksen aikana tutkitaan taidetta ihan vinksahtaneista näkökulmista. Toiminnallisen opastuksen aikana tutkitaan, millaisia varjoja veistokset heittävät museon seinille ja millaiseen varjotanssiin ne villiintyvät? Opastus sopii esim. syntymäpäiväjuhlien ohjelmaksi tai tyhy-päivän päätökseksi!

Kenelle: syntymäpäiväjuhlien ohjelmaksi, aikuisille tyhy-päivän ohjelmaan
Ryhmäkoko: 10-25 (huom! hinta sisältää taskulamput 10:lle)
Saatavuus: 27.1.2019 saakka, ke-su klo 17 jälkeen
Hinta: 40 € + pääsymaksut + avausmaksu 85 €
Varaukset: 2 viikkoa ennen toivotua ajankohtaa

Teemaopastuksia Järvenpään taidemuseon kokoelmasta

Teemaopastuksia on mahdollista järjestää, kun esillä on taidemuseon omaa kokoelmaa.

Järvenpään taideseura 60 v ja Takauma. Kaisu Jouppi 29.9.-27.1.2019
Tutustu näyttelyn teemaopastuksiin ja työpajoihin linkistä: tutustu tarjontaan!

Taide kantaa - kokoelmaopastus
Opastuksella tutustutaan Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin elämään ja tuotantoon. Taiteilijoiden urien aikana suomalaisuusaate ja kansallinen identiteetti saivat visuaalisen muotonsa kansainvälisten taidevirtausten vanavedessä.

Kansallismaisema - sielunmaisema
Opastuksella ihmetellään, miten kansallisuus ja kansainvälisyys näkyvät Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin tuotannossa. Samalla tarkastellaan maisemaa tunteen ja tunnelman ilmaisijana.

Taiteilijaelämää naisen silmin
Opastuksella pohditaan Venny Soldan-Brofeldtin teosten kautta naistaiteilijoiden asemaa ja elämää 1800- ja 1900-lukujen taitteessa.

Lapsia ja lasten elämää
Eero Järnefelt ja Venny Soldan-Brofeldt kuvasivat paljon lapsiaiheita. Opastuksella tarkastellaan lapsikuvauksia taiteessa ja pohditaan millaista oli elää lapsuutta taiteilijayhteisön keskellä.

Kerro satu!
Tämä sadutukseen perustuva opastus on suunnattu 4-9-vuotiaille lapsille. Opastukselle mahtuu maksimissaan 10 lasta. Tätä suuremmat ryhmät jaetaan kahteen erilliseen ryhmään.

Eero, Venny ja me - selkokielinen keskustelukierros
Kierroksella tutustutaan esillä olevaan näyttelyyn tehtävävihkon ja korttien avulla. Kierroksella tulevat tutuksi Järvenpään omat taiteilijat Eero ja Venny perheineen sekä koteineen. Opastus etenee rauhalliseen tahtiin keskustellen. Opastuksen aikana pohditaan yhdessä muun muassa, minkälainen on sinun kotisi, keitä sinun perheeseesi kuuluu? Tai millaisen postikortin piirtäisit suomalaisesta maisemasta? Opastus sopii erityisen hyvin ryhmille, joilla on suomi toisena kielenä. Opastetun kierroksen hinta on 5 € / henkilö. Ryhmä koko maksimissaan 25 henkilöä.


Mahdollisuus järjestää teemaopastuksia voi vaihdella näyttelystä riippuen. Saatavuus kannattaa varmistaa etukäteen.