A

Näyttelyt

takauma_jts_netti


29.9.2018–27.1.2019

Kaisu Jouppi – Takauma

Järvenpään ikäihmisten palveluiden, perusopetuksen ja kulttuuripalveluiden valokuvaprojekti Takaumassa Kaisu Jouppi kuvasi muotokuvia ikäihmisistä heille merkityksellisissä paikoissa. Peruskoululaiset haastattelivat palvelutalossa tai kotihoidon piirissä asuvia vanhuksia ja kirjoittivat kuvaukset heidän tarinoistaan. Kuvausaiheen tai paikan Jouppi suunnitteli yhdessä kuvattavan kanssa.

Ikääntyneen siirtyessä palvelujen piiriin identiteetti ja eletyn elämän merkitys useasti heikkenevät. Projektissa ikääntynyt sai mahdollisuuden kertoa tarinaansa ja perusopetuksen oppilaat vastavuoroisesti kontaktin ikääntyneisiin sekä taideopetusta valokuvauksesta. Paikalliselle taidealan osaajalle hanke taas tarjosi mielenkiintoisen uuden projektin alueen toimijoiden kanssa.

Järvenpään Taideseura 60v

Järvenpään Taideseuran 60-vuotisjuhlanäyttely Järvenpään taidemuseolla kokoaa yhteen taideseuran jäsenten tuoretta taidetta sekä nostaa esille taiteilijoita seuran 60 vuotisen historian varrelta.

 

Tulevat näyttelyt

Sadejuovia ja pilvisäteitä – taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin 1.3.–30.9.2019

Järvenpään taidemuseon kevään ja kesän 2019 näyttelyssä kohdistetaan katseet taiteilijoiden maalaamiin taivaisiin ja sääilmiöihin. Näyttely pohjaa meteorologi Seija Paasosen keväällä 2018 julkaisemaan kirjaan Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin.

Näyttelyssä päästään tutkailemaan 1800-ja 1900-luvun teoksissa esiintyviä säätiloja ja luonnonilmiöitä. Miten poutapilvet on kuvattu taideteoksissa? Näkyykö tietylle ajalle tyypilliset luonnonilmiöt kuten komeetat ja kuunpimennykset taideteoksissa? Teoksia näyttelyssä on mm. Eero Järnefeltiltä, Pekka Haloselta, Albert Edefeltiltä ja Venny Soldan-Brofeldtilta.

 

Näyttelyarkisto