A

Musiikkikirjasto tarjoaa säveliä korville ja sielulle

Musiikkiosaston yhteystiedot

Kirjaston asiakaspalvelu puh. (09) 2719 2536
Sähköpostiosoite: kirjasto.musiikki@jarvenpaa.fi

Musiikkikokoelma sisältää:

 • äänilevyjä (CD ja LP)
 • nuotteja ja partituureja
 • musiikkikirjoja
 • kirjastossa käytettäviä harjoitussoittimia
 • lainattavia soittimia
 • musiikkilehtiä – lehtisalissa
 • musiikkivideoita (DVD ja Bluray) – elokuvien luona

Neuvonta ja opastus

Kirjaston palvelupisteen henkilökunta auttaa sinua musiikkiin liittyvissä pulmissa, aineiston löytämisessä ja palvelujen käytössä.

Musiikin tiedonhaku

Voit käyttää Kirkes-kirjastojen yhteistä verkkokirjastoa tiedonhakuun. Aineiston varaamisen tarvitset kirjastokortin ja pin-koodin. 

Voit etsiä aineistoa esimerkiksi tekijän tai teoksen nimen mukaan. Tekijää voit hakea pelkällä sukunimellä tai etu- ja sukunimellä.

Joskus henkilön nimi kirjoitetaan eri yhteyksissä eri tavalla. Kirjaston hakupalveluissa nimet pyritään selvyyden vuoksi kirjoittamaan aina samalla sovitulla tavalla. Jos et löydä etsimääsi, voit käyttää apuna Hankalat musiikkinimet -ohjeluetteloa.

Jos etsit teoksen nimeä, sitä ei tarvitse kirjoittaa kokonaan. Voit hakea myös yksittäistä musiikkikappaletta sen nimen mukaan.

Musiikkia voi hakea myös asiasanoilla, jolloin löydät kaikki tietystä aiheesta kertovat aineistot. Esimerkiksi haku asiasanoilla soitonoppaat piano listaa kaikki pianonsoitonoppaat, joita Kirkes-kirjastoista löytyy. Asiasanoja voit etsiä musiikin asiasanastosta: Musa/Cilla - Musiikin asiasanasto.

Jos haet tiettyyn kirjastoluokkaan kuuluvaa aineistoa, löydät apua Verkko-YKL -  yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmän verkkoversio.

Tiedonhaun avuksi – löydä musiikkia ja musiikkitietoa.

Lehdet

Musiikkilehtien tuoreimmat numerot ovat luettavissa kirjaston lehtisalissa. Aiempia numeroita voi myös lainata. Lehtien viimeisin vuosikerta on sijoitettu lehtisalin kaappeihin. Järvenpään kirjaston musiikkilehdet.

Lastenmusiikki

Lastenmusiikki on sijoitettu lastenosastolle. Lastenmusiikkia koskeviin kysymyksiin vastaa myös lastenosaston henkilökunta. Kaikki eri soitinten soitonoppaat (myös lapsille suunnatut) ovat kuitenkin musiikkiosastolla.

Hankintaehdotukset

Musiikkiosasto ottaa mielellään vastaan hankintaehdotuksia. Voit käyttää verkkolomaketta tai täyttää hankintaehdotuslomakkeen kirjastossa.

Asiakastyöasemat

Musiikkiosastolla on kaksi asiakastyöasemaa, joilla pääset verkkoon. Työasemilla on myös tulostus- ja tekstinkäsittelymahdollisuus. Ikkunapöydällä olevalla työasemalla voit käyttää myös skanneria. Asiakastyöasemien käyttöön tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi.

Kuuntelu

Musiikkiosastolla on itsepalvelukuuntelupaikkoja CD-äänilevyjen kuuntelua varten. Kuuntelun ajaksi kirjasto lainaa kuulokkeet, ja tätä varten sinulla on oltava kirjastokortti mukanasi.

Digitointi

Musiikkiosaston digitointilaitteella voi kuunnella LP-levyjä, C-kasetteja ja CD-levyjä. Lainaa kuulokkeet kuuntelua varten palvelupisteestä. Kuuntelun lisäksi laitteella voi digitoida LP-levyjä ja C-kasetteja tyhjälle CD-levylle. Laite on yksinkertainen ja asiakkaiden käytettävissä itsepalveluperiaatteella. Tuo mukanasi oma tyhjä CD-levy (CD-R tai CD-RW).

Digipiano
 
Musiikkiosastolla on digipiano pianonsoiton harjoitteluun. Digipianon ääni ja kosketus on mallinnettu akustisen flyygelin mukaan. Kirjaston digipiano on varustettu kuulokkeilla, jotta soitto ei häiritse muita kirjaston käyttäjiä. Säännöt:

 • soita aina kuulokkeilla
 • ajanvarauslista digipianon luona
 • voit varata soittoaikaa enintään kaksi tuntia per päivä
 • ilman varausta voit soittaa siihen asti kunnes toisen soittajan varaus alkaa

Lainattavat soittimet

Soittimet löydät musiikkiosaston keskeltä. Lainattavissa on:

 • kahdeksan sopraanoukulelea
 • kaksi konserttiukulelea
 • yksi viisikielinen kannel.

Suoratoistopalvelut

Seuraavat palvelut ovat maksuttomia, ja niihin voit kirjautua kirjastokorttisi numerolla.

 • Rockway - opi soittamaan ja laulamaan suomenkielisten opetusvideoiden avulla.
   
 • Naxos Music Library - laaja reilusti yli kaksi miljoonaa musiikkikappaletta sisältävä suoratoistopalvelu, joka keskittyy klassiseen ja etnomusiikkiin. Muutamia levymerkkejä, joiden aineistoa löytyy palvelusta: ARC, Berlin Classics, BIS, Capriccio, Chandos, Decca, Deutsche Grammophon, EMI Classics, Erato, Finlandia, Hänssler Classic, Harmonia Mundi, Hungaroton, Naïve, Naxos, Nonesuch, Nimbus, Ondine, RCA Records, Sony Classical, Teldec, Universal Music Classics, Virgin Classics ja Warner Classics.
  • Naxos Music Libraryn selainversio on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa, ja siitä löytyy myös vastikään uudistuneet iOS ja Android –mobiilisovellukset, joissa on myös offline-kuuntelumahdollisuus.
   Lisätietoa ja opasvideo
  • Ohjeet mobiilikäyttöön
   Naxos Music Library -palvelusta on saatavilla myös vastikään täysin uudistuneet iOS- ja Android-mobiilisovellukset, joiden käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

   1. Lataa mobiiliapplikaatio (NML) iOS-laitteille Applen App Storesta tai Android-laitteille Google Play Storesta.

   2. Kirjaudu oman kirjastosi Naxos Music Library -sivulle verkkoselaimen kautta kirjastokorttinumerollasi. 

   3. Paina "playlists" -välilehteä Naxos Music Libraryn etusivulla.

   4. Paina "sign up" -painiketta.

   5. Seuraa ohjeita, jotka neuvovat miten voit luoda henkilökohtaisen tilin palvelun "sisään" oman sähköpostiosoitteesi avulla. Henkilökohtaisen tilin luomisen jälkeen palvelu otetaan käyttöön klikkaamalla annettuun sähköpostiosoitteeseen tulevaa varmistuslinkkiä. Tämän jälkeen palvelua voi käyttää myös omalla mobiililaitteella ja iOS-sovelluksella myös offline-tilassa.

 • Naxos Video Library - laaja videoiden suoratoistopalvelu, joka sisältää lähinnä taidemusiikin esityksiä, oopperaa, balettia, konserttiesityksiä ja taidemusiikkiin liittyviä dokumentteja. Kirkes-asiakkaiden käytössä on videoiden suoratoisto standardilaadulla 700 Kbps.
  • Naxos Video Librarystä löytyy yli 3000 videotallennetta mm. Naxokselta, Opus Artelta, Arthaus Musikilta, Dacapolta sekä EuroArtsilta. Laajasta valikoimasta löytyvät keskeisimmät oopperateokset ja baletit, dokumentteja sekä musiikkimatkoja historiallisiin kohteisiin.
   Lisätietoa ja opasvideo