A

Matalan kynnyksen akuuttipalvelu

 Matala on mielenterveys- ja päihdehoidon ja aikuissosiaalityön tarjoama palvelu kuntalaisille, jotka tarvitsevat moniammatillista apua. Matalaan ei tarvita ajanvarausaikaa eikä lähetettä.

Matala on avoinna ma-pe kello 12.00-15.00. Matala toimii JUSTin I.krs Akuutin tiloissa, huone 102 (sisäänkäynti suoraan Akuuttiin Lääkärinkujan puolelta). Ilmoittautuminen mielenterveys- ja päihdehoidon Matala -jonoon ITTE-ilmoittautumispisteessä, Kela-kortti mukaan.

Matalan palvelut on tarkoitettu täysi-ikäisille (18v) asukkaille sekä heidän läheisilleen. Matalassa työskentelee psykiatrinen sairaanhoitaja, sosiaalityöntekijä tai sosiaaliohjaaja sekä koulutettu kokemusasiantuntija. Kokemusasiantuntijalla on oma kokemus päihteistä ja mielenterveyden sairaudesta toipumisesta sekä koulutus kokemuksellisen tuen ja neuvonnan ohjaukseen.

Matala tarjoaa asiakkaalle tukea, apua ja hoitoa mm. arkea kuormittaviin elämän vaiheisiin, ongelmiin asumisessa ja taloudessa, apua päihteiden ongelmakäyttöön ja mielenterveysongelmiin. Palveluohjaus tarvittaessa muihin palveluihin.

Matala tarjoaa ammattilaiselle konsultointiapaikan, minne voi ohjata asiakkaan hakemaan ei-kiireellistä apua, paikan minne voi tarvittaessa saattaa asiakkaan jos hän ei itse yksin kykene apua hakemaan. Matala ei vastaa akuutista mielenterveys- tai päihdehoidon tarpeesta. Näissä tapauksissa asiakas ohjataan suoraan mielenterveys- ja päihdepalvelujen akuutti vastaanotolle.