A

Lukusali - tila opiskeluun ja lukemiseen

Lukusalissa on opiskelu- ja lukupaikkoja sekä kaksi tutkijanhuonetta. Remontin aikana myös kirjaston lehdet sijaitsevat lukusalissa. Kaikki käsikirjastoaineisto on sijoitettu opintosaliin.

Lisäksi lukusalissa voidaan remontin aikana järjestää tapahtumia. Tiedotamme tästä erikseen.

Tutkijanhuoneet

Kirjastossa on kaksi tutkijanhuonetta. Jos tarvitset rauhallista työskentelytilaa esim. opinnäytetyötäsi varten, voit varata käyttöösi tutkijanhuoneen enintään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Kevään 2019 remontin aikana tutkijanhuoneita ei voi varata.

Kummassakin tutkijanhuoneessa on asiakkaan käytettävissä mustavalkolasertulostin. Tulostus on maksutonta, mutta asiakkaalla on oltava omat tulostuspaperinsa mukana. 

Tutkijanhuoneen käyttömaksu on 1.1.2014 alkaen 17€/viikko, 56€/kuukausi.

Tutkijanhuonetta voit hakea:

Tutkijanhuoneiden (TH1 ja TH2) varaustilanteen näet WebTimmi-varauskalenterista.

Mikrofilmihuone

Lukusalissa sijaitseva mikrofilmihuone on varustettu kopioivalla mikrofilmien ja mikrokorttien lukulaitteella. Laitteella voi skannata tietoja levykkeelle tai muistitikulle. Mikrofilmikopiot ovat maksullisia (0,45 € / arkki).

Jos olet kiinnostunut sukututkimuksesta, kirjastosta löytyvät mikrofilmeinä Tuusulan seurakunnan kirkonkirjat. Muita mikrofilmejä ja kirkonkirjoja voit tilata kaukolainaksi maakunta-arkistoista ja -kirjastoista.

Mikrofilmilaitteen käyttöön voit varata ajan kirjaston asiakaspalvelusta (09) 2719 2536.