A

Koulut ja perusopetus

Päivitetty 11.5.

Peruskoulut

Järvenpään peruskoulut avaavat ovensa ja peruskoululaiset palaavat lähiopetukseen 14.5. Käyttöön otetaan koulujen omien tilojen lisäksi muun muassa lukion, jäähallin, uimahallin ja Seutulantalon tiloja, jotta väljyyssääntöjä pystytään noudattamaan. Koululaiset saavat joko lämpimän ruuan tai eväsaterian, riippuen koulutilojen suomista mahdollisuuksista rajoitusten ollessa voimassa. Tarkempia ohjeita on tulossa koteihin Wilma-viesteillä.

Lukio ja ammatilliset oppilaitokset

Lukio ja ammatilliset oppilaitokset ovat etäopetuksessa kevätlukukauden loppuun saakka. Etäopetusta koskevat käytännön ohjeet lähetetään Wilman kautta.
Järvenpään lukio siirtyy etäopetukseen ma 16.3. alkaen

Ohjeet Wilmalla

Opetuksen järjestämisestä kotiin jääville oppilaille ohjeistetaan Wilman kautta. Epidemiatilanteessa koulujen Wilmaa tulee seurata erityisen tiiviisti, se on ensisijainen tiedottamiskanava huoltajille ja oppilaille.

Ylioppilas- ja valmistujaisjuhlat

Kevään 2020 valmistujaisjuhlat järjestetään virtuaalisesti. Järvenpään lukion juhla pidetään lauantaina 30. toukokuuta ja perinteinen ylioppilasjuhla koululla pidetään perjantaina 28.8.2020. Tarkemmista kellonajoista ilmoitetaan myöhemmin. Keudassa järjestetään yhteinen virtuaalinen juhla, joka pidetään jo perjantaina 29. toukokuuta.

Luokkaretket, vanhempainillat ja matkat

Kaupunki on linjannut, että koulujen luokkaretket, vanhempainillat ja muut matkat perutaan toukokuun loppuun saakka. 

Kouluterveydenhuoltopalvelut touko-kesäkuussa 

Koulujen avautuessa 14.5. alkaen myös kouluterveydenhuollon palvelut jatkuvat hygieniaohjeet huomioiden lähes normaalisti. Kouluterveydenhoitajat ovat pääsääntöisesti töissä touko-kesäkuussa. Terveydenhoitajan voi tavata koululla tai etävastaanottona.

Kouluterveydenhoitajan tavoitat Wilman kautta tai puhelimitse. Häneltä saat tarkemmat tiedot vastaanottoajoista. Mikäli haluat tavata terveydenhoitajan, otathan häneen yhteyttä ensin joko puhelimitse tai Wilman kautta.

Koululääkärin vastaanotolle ajan voi varata terveydenhoitajan kautta. Vastaanotolle tulevan lapsen/nuoren pitää olla terve ja suosittelemme vain yhden saattajan mukanaoloa tarkastuksessa.