A

Kirjasto ja alakoulut

Kirjasto kutsuu joka vuosi 2. ja 4. luokkien oppilaat tutustumaan kirjaston käyttöön ja kokoelmiin. Vierailut ovat osa Kulttuuripolkua.

Myös 1. ja 3. -luokille järjestetään ohjelmaa kirjaston puolesta, mikäli kirjaston henkilöstötilanne sen sallii. Näistä vierailuista tiedotamme erikseen.

Yläkouluryhmät ja vierailut kirjaston muilla osastoilla

Muiden ryhmien ja luokka-asteiden vierailut lastenosastolla

Sonja Belinskij (kirjastonhoitaja), puh. 040 315 3142, etunimi.sukunimi@jarvenpaa.fi tai kirjasto.lapset@jarvenpaa.fi, puh. (09) 2719 2536.

Autamme kaikkia opettajia ja ryhmiä sopivan lukemisen löytämisessä ja annamme mielellämme kirjavinkkejä. Jos jokin askarruttaa mieltäsi, ota yhteyttä!

Tokaluokkalaisten vierailulla käsitellään kirjastonkäytön perusteita —lainaamista, varaamista ja palautusta— sekä yhteisiä pelisääntöjä, aineiston kohtelua ja kirjastokäyttäytymistä. Lopuksi lapset saavat lukuvinkkejä ja pääsevät itse etsimään luettavaa hyllystä. Tokaluokkalaisten käyntiin olisi hyvä varata noin tunti.

Nelosluokkalaisten kirjastokäynnillä opetellaan kirjaston hyllyjärjestystä esimerkkikirjojen ja tiedonhakutehtävien avulla ja näitä ja muita kirjoja voi sitten myös lainata. Nelosten käyntiin olisi hyvä varata noin puolitoista tuntia aikaa.

Kirjastokortin hankkiminen onnistuu kirjastokäynnin yhteydessä. Opettaja voi jakaa kirjastokorttilomakkeet kotona täytettäviksi ja tuoda ne kirjastoon muutamaa päivää ennen vierailua. 

Alakoulut voivat suorittaa kirjaston kanssa yhteistyössä lukudiplomeita joka luokka-asteella.

Itsepalveluaikana luokat voivat vierailla kirjastossa itsenäisesti. Autamme kuitenkin ryhmiä mielellämme: jos tarvitsette apua esim. kirjojen valintaan tai niiden etsimiseen, soittakaa lastenosaston tiskillä olevaa ovikelloa tai sopikaa etukäteen, että joku ottaa teidät vastaan.