A

Kaikenikäisille

Itsenäisesti

Lukulumo. Tavallisesti Lukulumon home access on lisäpalvelu, jonka varhaiskasvatusyksikkö voi ostaa toimintansa piirissä olevien lasten perheiden käyttöön. Home access on huoltajille suunnattu versio, jonka kirjavalikoima on tavallista Lukulumoa suppeampi. Home access on suunniteltu tukemaan erityisesti monikielisiä lapsia, ja siksi pääpaino on kustantajien kanssa yhdessä valituissa kirjoissa, joita voi kuunnella usealla eri kielellä. Nyt kuitenkin palvelu on auki kaikille 30 päivän ajan. 
Lukulumon kirjavalikoima

Lukutuokiot (Niilo Mäki -instituutti). Kevään aikana julkaistaan 30 lukutuokio -videota, joita lapsi voi katsoa. Kunkin lukutuokion yhteydessä kerrotaan, minkä ikäisille tuokio on suunnattu.
Lukutuokiot (Niilo Mäki -instituutti) 

Lasten konsertteja. Konserttikeskus on vienyt elävän musiikin ilosanomaa lapsille ja nuorille kouluihin ja päiväkoteihin jo lähes 60 vuotta. Etäkonsertin voi katsoa livenä silloin kun se lähetetään nettisivulta näkyvän ohjelmiston mukaisesti, tai taltioituna sisältönä omaan toimintaan sopivana ajankohtana. Yksi konsertti kestää noin 40 minuuttia.
Lasten konsertteja 

Yhdessä aikuisen kanssa

Muista sinulle tärkeää henkilöä.Soita isovanhemmalle tai jollekin muulle sinulle tärkeälle ihmiselle ja kysy, mitä hänelle kuuluu. Voit myös piirtää tai kirjoittaa kirjeen. Jos et osaa itse kirjoittaa, joku voi varmaan auttaa sinua kirjoittamalla puolestasi sen mitä kerrot. Lähetä kirje postin kautta tai ota siitä kuva ja lähetä se puhelimella. Jos osaat jo kirjoittaa, voit lähettää myös tekstiviestin, jos se on mahdollista.

  • Harjoitellaan puheen vuorottelua, kuuntelemista ja kertomista
  • Ilahdutetaan ja muistetaan niitä tärkeitä ihmisiä, joita emme pysty nyt näkemään

Satuhieronta: sivuilta löytyy ohjeet satuhieronnan tekemiseen ja valmiita satuja http://hyvinvoivaperhe.fi/category/perheille/satuhieronta/#kortti-29

Lue lapselle satuja, missä ja milloin vain - maksutta https://iltasatu.org/

Lue minulle -haaste

Sanamuotojen tunnistamista ja hahmottamista: Sanalista kodin esineistä ja asioista. Voitte tulostaa listan ja laittaa sanat näkyville kotona sen esineen tai asian kohdalle, jota sana tarkoittaa. Sanalista

Ilmaisia verkkopelejä aikuisen kanssa tai yksin pelattavaksi https://www.oppijailo.fi/lapsille-nuorille/