A

Kuvataiteen ja käsityön perusopetus

Taiteen perusopetus kuvataiteessa aikuisille ja lapsille Järvenpään Opistolla

Järvenpään Opisto järjestää kuvataiteen perusopetusta lapsille ja aikuisille Järvenpään Kuvataidekoulussa. Lapsille on 20 ryhmää, joista osa toimii Opistolla Kansakoulunkatu 1:ssä ja osa alakouluilla (Kyrölässä, Mankalassa, Anttilassa ja Haarajoella)

Tutustu Järvenpään kuvataidekoulun omiin sivuihin Järvenpään Opisto > Järvenpään kuvataidekoulu

Aikuisille on yksi kuvataiteen peruopetuksen ryhmä. Koko taiteen perusopetus koostuu kahdeksasta lukukauden mittaisesta kurssista, jolla keskitytään yhteen osa-alueeseen kuten vaikka piirtämiseen tai maalaamiseen ja se käydään perusteellisesti läpi. Nämä kurssit voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä ja aikataulussa.

Järvenpään Opiston opetussuunnitelma on luettavissa täältä: Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma

Taiteen perusopetus käsitöissä aikuisille ja lapsille

Käsityökoulu lapsille

Lasten käsityökoulu on kuusi vuotta kestävä taiteen perusopetuksen opintokokonaisuus. Lasten ryhmiä on kaksi, joista toinen on suunnattu 1.-3. luokkalaisille ja toinen 4. lk alkaen  (aloittaa voi kummassa tahansa ryhmässä iän mukaan). Ryhmiin pääsee mukaan minkä ikäisenä tahansa ilmoittautumalla opistoon, vapaita paikkoja voi kysyä myös lukukauden jo alettua.

Käsityö lapsen harrastuksena tuo iloa ja onnistumista käsityön tekemisestä, opettaa suunnittelua ja luovuutta, harjaannuttaa hienomotoriikkaa ja kehittää oppilasta kokonaisvaltaisesti. Käsityökoulua voi opiskella koko kuuden vuoden opintokokonaisuuden, jolloin opiskelija saa siitä todistuksen, tai käsityökoulua voi harrastaa ilman tutkintotavoitetta. Taiteen perusopetus on Opetushallituksen vahvistamiin opetussuunnitelman perusteisiin perustuvaa tasolta toiselle etenevää, suunnitelmallista ja tavoitteellista opetusta.

Järvenpään Opiston opetussuunnitelma on luettavissa täältä: Taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma.

Katso tarkempi ohjelma www.opistopalvelut.fi/jarvenpaa

1.-3. luokkalaisten ryhmä kokoontuu torstaisin klo 15.15-17.15

4. luokkalaisten ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 15.30-17.45

Lisätietoja opinnoista saat Järvenpään Opistosta suunnittelijaopettaja Sanna Tuokolta,  sanna.tuokko(at)jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2767

Aikuisten käsityön taiteen perusopetus

Tule mukaan nelivuotiselle käsityömatkalle ja sukella ihanien käsityötekniikoiden maailmaan, vahvista käsityöosaamistasi, tutustu uusiin materiaaleihin ja löydä oma luovuutesi!

Järvenpään opistossa voit opiskella käsityön taiteen perusopetuksen opintokokonaisuuden. Aikuisten opintokokonaisuus kestää neljä vuotta ja se koostuu viikoittain kokoontuvista kursseista ja viikonloppukursseista. Opintokokonaisuudessa tavoitteena on, että opiskelijat kehittyvät käsityön ja taiteen tekijöinä ja kokijoina, oppivat laajasti erilaisia käsityön tekniikoita ja kehittävät omaa ilmaisua käsityössä. Mukaan pääsevät kaikki opiskelijat ilmoittautumisjärjestyksessä, lähtötasovaatimuksia ei ole. Ryhmässä pääsee toteuttamaan omia tavoitteitaan kaiken tasoiset opiskelijat ja opetuksessa käydään läpi tarpeen mukaan perusasioita sekä syvennetään osaamista vaativammilla tehtävillä.

Kokonaisuuden opettajana toimivat pätevät käsityönopettajat ja muut vierailevat asiantuntijat. Opetus tapahtuu Järvenpään Opiston käsityötiloissa, joissa on käytössä ompelukoneita, saumureita, teollisuusompelukone, hyvät työpöydät, mahdollisuus märkätyöskentelyyn, puusalin uudet puuntyöstökoneet ja käsityökalut. Opintokokonaisuuteen kuuluu yhteisiä retkiä näyttelyihin ja mahdollisesti yhteistyötä paikallisten yritysten tai muiden tahojen kanssa.

Opetus perustuu Opetushallituksen vahvistamiin taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmiin sekä Järvenpään Opiston omiin käsityön taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmiin. Järvenpään Opiston opetussuunnitelma on luettavissa täältä: Taiteen perusopetus käsitöissä

Ilmoittautuminen opiston normaalien ilmoittautumiskäytäntöjen mukaisesti paikan päällä Järvenpää-talossa tai p. 09 27 19 2498 tai verkossa opistopalvelut.fi/jarvenpaa.

Lisätietoja opinnoista saat Järvenpään Opistosta suunnittelijaopettaja Sanna Tuokolta,  sanna.tuokko(at)jarvenpaa.fi, puh. 040 315 2767