A

Järvenpään taidemuseo

Taidemuseon tämänhetkinen näyttely Suviranta Järnefeltien taiteilijakotina. Kuva Mikhail Olykaynen.

taidemuseo_logo_pieni

Avoinna 2020

Kesä–syyskuu ke–su 10–17

Pe klo 9–10 varattu koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville

Lokakuu suljettu

Marras–maaliskuu ke–su 10–17

7/6/4€ tai Museokortti
alle 18-vuotiaille vapaa pääsy

Open in 2020

June–September Wed–Sun 10–17

October closed

November–March Wed–Sun 10–17

Tickets 7/6/4€ or with Museum Card
Children under 18 years for free

Yhteys / Contact

Kirjastokatu 8, 04400 Järvenpää
taidemuseo(at)jarvenpaa.fi
040 315 3881

Järvenpään taidemuseo Facebookissa     Järvenpään taidemuseo Twitterissä    Järvenpään kulttuuripalvelut Instagramissa

Ajankohtaista

Järvenpään taidemuseo suosittelee asiakkaille kasvomaskin käyttöä

Asiakkaita suositellaan käyttämään kasvomaskia museovierailun aikana. Museohenkilökunta käyttää puolestaan suojavisiiriä opastuksilla. Näiden uusien suojautumistoimien lisäksi huolehditaan edelleen riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta, jotta museovierailu olisi mahdollisimman turvallinen kaikille. 

Järvenpään taidemuseon yhteistyö Meidän Festivaalin kanssa

Meidän Festivaali on koonnut Järvenpään taidemuseon näyttelyn muutamiin teoksiin musiikkia yhdistävän soittolistan. Listan avulla museokävijä voi rakentaa vierailustaan moniaistisen kokemuksen. Taiteenlajien ristiinpölytys onnistuu omalla älylaitteella ja kuulokkeilla museovierailun yhteydessä.

Käyttöohjeet:
1. Ota mukaan älylaite (puhelin tai tabletti), jossa on verkkoyhteys.
2. Ota mukaan myös kuulokkeet!
3. Tule Järvenpään taidemuseolle!
4. Etsi oikea teos ja skannaa QR-koodi älylaitteella seinältä tai esitteestä. Ota hyvä asento. Taidemuseolta saa taittojakkaran!
5. Avaa QR-koodin sinulle ehdottama linkki. Laita kuulokkeet korviin ja nauti mehevästä yhdistelmästä!


Yleisöopastukset alkavat taas!

Yleisöopastus joka sunnuntai klo 13 museon pääsylipulla tai Museokortilla. Opastus kestää 15 minuuttia. Opastukselle otetaan 10 osallistujaa saapumisjärjestyksessä.

 

Virtuaaliopastukset Instagramissa

Vaikka Järnefeltien taiteilijakoti Suviranta puutarhoineen on suljettu yleisöltä tänä vuonna, pääsemme virtuaalisesti tutustumaan sen puutarhaan joka perjantai!

Suoria live-lähetyksiä pääsee seuraamaan Instagram-tilillä @kulttuurijarvenpaa. Ne myös tallennetaan tililtä jälkeenpäin katsottaviksi.

Virtuaaliopastuksia järjestetään joka perjantai klo 16 aina 25.9. asti. Opastusten teemat vaihtuvat viikoittain puutarhan historiasta nykypäivään ja kasvimaasta Eero Järnefeltin taiteeseen. Lähtökohtana opastuksille on puutarhan tarjoama ainutlaatuinen ympäristö.

 

Museovierailun turvallisuus

Koronaviruksen aiheuttama uhka otetaan vakavasti Järvenpään taidemuseolla ja Aholassa. Pyrimme tekemään kaiken mahdollisen viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Siivousta on lisätty ja tilat siivotaan päivittäin THL:n julkisia tiloja koskevien suositusten mukaisesti. Myös museohenkilökunta puhdistaa ja desinfioi aktiivisesti museosta löytyviä kosketuspintoja. Museotilasta on poistettu kaikki asiakkaiden käytössä olevat laitteet, kuten tabletit ja kuulokkeet. Museon kassatiskille on asennettu suojapleksit ja asiakkaille on tarjolla käsidesiä. Esitteitä saa museohenkilökunnalta.

Sekä Järvenpään taidemuseolla että Aholassa asiakasmääriä on rajoitettu siten, että taidemuseossa on kerrallaan enimmillään 50 ja Aholassa 20 asiakasta riittävien turvavälien takaamiseksi. Molemmissa kohteissa on kuitenkin harvoin ruuhkia. Kumpaankin kohteeseen on myös määritelty oikea kiertosuunta tungosten välttämiseksi.

Suhtaudumme koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn vakavasti ja toivomme samaa asiakkailtamme. Huolehdittehan riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Asiakkaita suositellaan maksamaan käteisen sijaan kortilla.

Tässä on mainittu vain muutamia merkittävimpiä museoissa tehtyjä suojatoimenpiteitä. Museohenkilökunta vastaa mielellään lisäkysymyksiin museovierailun turvallisuudesta.

Tervetuloa museoon!

Näyttelyt

Suviranta_banneri

Suviranta Järnefeltien taiteilijakotina

1.3.–30.9.2020

"Kyllä se olisi hauska, kun voisi asuskella maalla väljissä huoneissa ja olisi aikaa tarpeeksi"

Näin kirjoitti Eero Järnefelt puolisolleen Saimille vuonna 1898. Perheen toiveet omasta kodista maalla toteutuivat kun he rakennuttivat Suvirantana tunnetun huvilan Tuusulanjärven rantaan vuonna 1901.

Järvenpään taidemuseon näyttely esittelee Järnefeltien elämää Suvirannassa taiteen, esineistön ja tarinoiden kautta. Esillä on muun muassa paljon teoksia Eero Järnefeltiltä Järvenpään taidemuseon kokoelmista sekä harvoin esillä nähtyjä teoksia yksityiskokoelmista.