A

Järvenpään taidemuseo

Taidemuseon tämänhetkinen näyttely Suviranta Järnefeltien taiteilijakotina. Kuva Mikhail Olykaynen.

taidemuseo_logo_pieni

Avoinna 2020

Kesä–syyskuu ke–su 10–17

Pe klo 9–11 varattu koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville

Lokakuu suljettu

Marras–maaliskuu ke–su 10–17

7/6/4€ tai Museokortti
alle 18-vuotiaille vapaa pääsy

Open in 2020

June–September Wed–Sun 10–17

October closed

November–March Wed–Sun 10–17

Tickets 7/6/4€ or with Museum Card
Children under 18 years for free

Yhteys / Contact

Kirjastokatu 8, 04400 Järvenpää
taidemuseo(at)jarvenpaa.fi
040 315 3881

Järvenpään taidemuseo Facebookissa     Järvenpään taidemuseo Twitterissä    Järvenpään kulttuuripalvelut Instagramissa

Ajankohtaista

Järvenpään taidemuseon suositut draamaopastukset alkavat jälleen pitkän tauon jälkeen!

Opastukselle voi osallistua enintään 10 henkilöä. Oman paikkansa draamaopastuksella voi varmistaa ilmoittautumalla ennakkoon taidemuseon sähköpostiin taidemuseo(a)jarvenpaa.fi. Osallistujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä ja ennakkoilmoittautumiset vahvistetaan viimeistään opastusta edeltävänä päivänä. 

Draamaopastusten ajankohdat löytyvät tapahtumista

Museovierailun turvallisuus

Koronaviruksen aiheuttama uhka otetaan vakavasti Järvenpään taidemuseolla ja Aholassa. Pyrimme tekemään kaiken mahdollisen viruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Siivousta on lisätty ja tilat siivotaan päivittäin THL:n julkisia tiloja koskevien suositusten mukaisesti. Myös museohenkilökunta puhdistaa ja desinfioi aktiivisesti museosta löytyviä kosketuspintoja. Museotilasta on poistettu kaikki asiakkaiden käytössä olevat laitteet, kuten tabletit ja kuulokkeet. Museon kassatiskille on asennettu suojapleksit ja asiakkaille on tarjolla käsidesiä. Esitteitä saa museohenkilökunnalta.

Sekä Järvenpään taidemuseolla että Aholassa asiakasmääriä on rajoitettu siten, että taidemuseossa on kerrallaan enimmillään 50 ja Aholassa 20 asiakasta riittävien turvavälien takaamiseksi. Molemmissa kohteissa on kuitenkin harvoin ruuhkia. Kumpaankin kohteeseen on myös määritelty oikea kiertosuunta tungosten välttämiseksi.

Suhtaudumme koronaviruksen leviämisen ehkäisyyn vakavasti ja toivomme samaa asiakkailtamme. Huolehdittehan riittävistä turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Asiakkaita suositellaan maksamaan käteisen sijaan kortilla.

Tässä on mainittu vain muutamia merkittävimpiä museoissa tehtyjä suojatoimenpiteitä. Museohenkilökunta vastaa mielellään lisäkysymyksiin museovierailun turvallisuudesta.

Tervetuloa museoon!

Näyttelyt

Suviranta_banneri

Suviranta Järnefeltien taiteilijakotina

1.3.–30.9.2020

"Kyllä se olisi hauska, kun voisi asuskella maalla väljissä huoneissa ja olisi aikaa tarpeeksi"

Näin kirjoitti Eero Järnefelt puolisolleen Saimille vuonna 1898. Perheen toiveet omasta kodista maalla toteutuivat kun he rakennuttivat Suvirantana tunnetun huvilan Tuusulanjärven rantaan vuonna 1901.

Järvenpään taidemuseon näyttely esittelee Järnefeltien elämää Suvirannassa taiteen, esineistön ja tarinoiden kautta. Esillä on muun muassa paljon teoksia Eero Järnefeltiltä Järvenpään taidemuseon kokoelmista sekä harvoin esillä nähtyjä teoksia yksityiskokoelmista.